Tuesday, June 2, 2015

10-12 March 2015 Current Affairs Quiz

1. Recently a film called "Kirket" launched. The film is based on which former Indian cricketer?
a) Rahul Dravil
b) Saurav Ganguly
c) Kirti Azad
d) VVS Laxman
Ans: - C

2. Who among the following famous Ornithologist died at the age of 84?
a) AS Lavkumar Khachar
b) DS Lavkumar Khachar
c) IS Lavkumar Khachar
d) KS Lavkumar Khachar
Ans: - D

3.  Who among the following former Bihar Chief Minister died?
a) Ramsundar Das
b) Shyamsundar Das
c) Krishnasundar Das
d) Radhesundar Das
Ans: -  A

4.  Which state clinched eighth Ranji title of cricket recently?
a) Karnataka
b) Kerala
c) Tamilnadu
d) Maharashtra
Ans: - A

5. Who among the following has been elected as Speaker of Kerala Assembly?
a) N Sakthan
b) G Karthikeyan
c) G Sakthan 
d) N Karthikeyan
Ans: - A

6.  Which among the following state has started a helpline to address the social, physical and psychological issues faced by adolescents?
a) Karnataka
b) Kerala
c) Tamilnadu
d) Maharashtra
Ans: - D

7.  As per the Rail Budget 2015-16, which institutes was chosen to design the passenger linen and bedding?
a) NIFT
b) NID
c) NIIT
d) IIT
Ans: - A

8. Who among the following was removed from the post of Rajasthan Cricket Association president?
a) N Srinivasan
b) Lalit Modi
c) Kapil Dev
d) Ness Wadia
Ans: - B

9. Union Government has decided to speed up Rs ................... crore power projects which is led by NTPC.
a) 60,000
b) 70,000
c) 80,000
d) 90,000
Ans: - D

10.  Which cricket team created the World Cup record for highest-ever score of 417 for 6 in a match against Afghanistan?
a) Indian
b) Australian
c) New Zealand
d) South African
Ans: - B

11. Which state has launched Bhagyashree scheme for girl child  born in a BPL family?
a) Maharashtra
b) Delhi
c) Gujarat
d) Haryana
Ans: - A

12.  Which Sri Lankan cricketer announced retirement from Test cricket recently?
a) Mahela Jayawardene
b) Kumar Sangakkara
c) Both of the above
d) None of the above
Ans: - C

13. India has signed five MoUs to give impetus to boost bilateral relations?
a) UK
b) US
c) Mauritius
d) Sri Lanka
Ans: - C

14. Patrick Pichette has announced his retirement from the post of CFO of which compny recently?
a) Google
b) Facebook
c) Twitter
d) Instagram
Ans: - A

15.  Indian Railways has signed MoU with which among the following for implementing Railway projects?
a) ICICI
b) SBI
c)  LIC
d) IRDA
Ans: - C

16. Saina Nehwal lost All....................Badminton Championship to spanish Carolina Marin.
a) England
b) Spain
c) China
d) US
Ans: - A

17. India thrashed which country to register record 9th successive World Cup victory in the Group B table?
a) New Zealand
b) Australia
c) Ireland
d) South Africa
Ans: - C

18. India has slipped to which place in terms of the companies' employment outlook for the next quarter?
a) Second
b) Third
c) Fourth
d) Fifth
Ans: - A

19. Who among the following senior Congress leader has been selected for the prestigious Saraswati Samman for 2014?
a) M. Veerappa Moily
b) Ramayana Mahanveshanam
c) Subhamoy Das
d) Veerapandiya Kattabomman
Ans: - A

20. ......................Assembly speaker G Karthikeyan died recently.
a) Tripura
b) Andhra Pradesh
c) Tamilnadu
d) Kerala
Ans: - D

21. Famous and experienced fantasy author died recently. Name him.
a) Sir Terence John Lewis
b) Sir Terence David John Pratchett
c) Sir Terence George
d) Sir Terence David Peter
Ans: - B

22. Who among the following industrialist has passed away recently?
a) Manoj Khaitan
b) Ravi Khaitan
c) Deepak Khaitan
d) Kamal Khaitan
Ans: - C

23. US President Barack Obama nominated whom among the following as Ambassador to Pakistan?
a) David Hale
b) John Hale
c) Kim Hale
d) Jim Hale
Ans: - A

24. Who among the following batsman has created record by scoring four consecutive centuries in a Cricket World Cup in New Zealand?
a) Virat Kohli
b) Michael Clark
c) AB De Villiers
d) Kumar Sangakkara
Ans: - D

25. Which among the following company has opened new 250-seater BPO in Puerto Rico?
a) Infosys
b) Cognizant
c) TCS
d) Microsoft
Ans: - A

26. Which government will grant Rs one lakh to villages to become alcohol-free?
a) Jharkhand
b) Bihar
c) Madhya Pradesh
d) Chhatisgarh
Ans: - A

27. Pakistan has conducted a successful test launch of the Shaheen.....Surface to Surface Ballistic Missile.
a) I
b) II
c) III
d) IV
Ans: - C

28. World Kidney Day 2015 will be observed with theme "Kidney Health for All" on March........
a) 9
b) 10
c) 11
d) 12
Ans: - D

29. 'Aapki Beti Humari Beti' scheme was launched in which state of india?
a) Rajasthan
b) Haryana
c) UP
d) MP
Ans: - B

30. WHich company has tied-up with online market place Snapdeal to sell its apartments online.
a) Infosys
b) DLF
c) Tata
d) Unitech
Ans: - B


Also read : 

7-9 March 2015 Current Affairs Quiz




newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment