Tuesday, June 16, 2015

13-15 May 2015 Current Affairs Quiz MCQ

1.  Mercedes driver...................of Germany won Spanish Grand Prix of Formula One.
a) David Ferrer
b) Sebastian Vettel
c) Nico Rosberg
d) Michael Shoomarkar
Ans: - C

2. Who among the following has been appointed as a Member of Union Public Service Commission?
a) Arun Saxena
b) Avinash Saxena
c) Ajay Saxena
d) Arvind Saxena
Ans: - D

3.  Who among the following has been appointed as MD and CEO of Bharti AXA General Insurance?
a) Dhiraj Iyer
b) Deepak Iyer
c) Dinesh Iyer
d) Dhirendra Iyer
As: - B

4. Amalendu Guha passed away recently. Who was he?
a) Historian
b) Author
c) Singer
d) Director
Ans: - A

5. WHO has declared Which among the following country Ebola-free?
a) Spain
b) Norway
c) Kenya
d) Liberia
Ans: - D

6.  Who among the following has authored book titled "Unbelievable-Delhi to Islamabad"?
a) Prof Bhim Singh
b) Prof Bhanu Singh
c) Prof Bhola Singh
d) Prof Bhoora Singh
Ans: - A

7. President Pranab Mukherjee has appointed how many governors recently?
a) Five
b) Six
c) Seven
d) Eight
Ans: - B

8. Who among the following was appointed as Governor of Jharkhand?
a) Droupadi Murmu
b) Dr Syed Ahmed
c) Ram Naik
d) Sheila Dixit
Ans: - A

9. Who among the following was appointed as Governor of Manipur?
a) Ram Naik
b) Sheila Dixit
c) Dr Syed Ahmed
d) J P Rajkhowa
Ans: - C

10. Who among the following has been named Head Coach of U-19 football team of India?
a) Lee Alan Johnson
b) Nick Alan Johnson
c) Jai Alan Johnson
d) Chris Alan Johnson
Ans: - A

11. Indian-Origin........................... has become the first Asian woman elected as Mayor in UK.
a) Navjot Kaur Dheer
b) Harbhajan Kaur Dheer
c) Harmeet Kaur Dheer
d) Manjot Kaur Dheer
Ans: - B

12.  Indian-American.............................. has won UNC Board of Governors 2015 Award.
a) Sivanadane Mandjiny
b) Shyamanadane Mandjiny
c) Ramanadane Mandjiny
d) Maheshanadane Mandjiny
Ans: - A

13. Who among the following has been  cleared of corruption charges recently?
a) Asaram Bapu
b) Salman Khan
c) Jayaram Jayalalitha
d) Ratan Tata
Ans: - C

14. Which among the following country has become world's top crude buyer?
a) Iran
b) UK
c) China
d) US
Ans: - C

15. Which among the following bank has  launched mega CASA (current account, savings account) campaign in Bengaluru?
a) UCO Bank
b) Axis Bank
c) ICICI Bank
d) Canara Bank
Ans: - D

16. Who among the following was appointed as Governor of Arunachal Pradesh?
a) Sheila Dixit
b) Ram Naik
c) Nirbhay Sharma
d) J P Rajkhowa
Ans: - D

17. Who among the following was appointed as Governor of Mizoram?
a) J P Rajkhowa
b) Nirbhay Sharma
c) Ram Naik
d) Sheila Dixit
Ans: - B

18.  Who among the following was appointed as Governor of Tripura?
a) Sheila Dixit
b) Ram Naik
c) J P Rajkhowa
d) Tathagata Roy
Ans: - D

19. Telangana Government has signed MoU with which company to build a campus in Hyderabad?
a) Google
b) WhatsApp
c) Facebook
d) Instagram
Ans: - A

20. Which among the following has signed up with 9 news publishers to launch Instant Articles?
a) Google
b) WhatsApp
c) Facebook
d) Instagram
Ans: - C

21. As per Moody's report Global Macro Outlook, India’s GDP will grow at a strong pace of.......... % 2015-16.
a) 5.5
b) 6.5
c) 7.5
d) 8.5
Ans: - C

22. Which among the following city will host global pharma summit?
a) Tiruvannathpuram
b) Kochi
c)  Hyderabad
d) Chennai
Ans: - C

23. Telangana Government has signed MoU with Google to build a campus in which city?
a) Tiruvannathpuram
b) Kochi
c)  Hyderabad
d) Chennai
Ans: - C

24. Elizabeth Wilson passed away recently. She is a Famous....................
a) Singer
b) Author
c) Actress
d) Director
Ans: - C

25. An under-17 football tournament will be played between the BRICS nations during the summit next year in which country?
a) India
b) Brazil
c) Russia
d) China
Ans: - A

26. Reliance Jio will raise $............. million from Korean company soon.
a) 450
b) 550
c) 650
d) 750
Ans: - D

27. Which state has become first state to issue Soil Health Cards to farmers?
a) UP
b) Delhi
c) Punjab
d) Haryana
Ans: - C

28. Who among the following Indian author has won 2014 Encore Award for The Lives of Others?
a) Supratik Ghosh
b) Supratik Mukherjee
c) Neel Ghosh
d) Neel Mukherjee
Ans: - D

29. France has signed.............billion $agreement with Qatar to supply 24 Rafale fighter jet?
a) 6.02
b) 7.02
c) 8.02
d) 9.02
Ans: - B

30. Central Government has approved Rs.................. crore budget for Namami Gange scheme.

a) 10,000
b) 20,000
c) 30,000
d) 40,000
Ans: - B

Also read : 

10-12 May Current Affairs Quiz MCQ



newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment