Tuesday, June 2, 2015

19-21 March 2015 Current Affairs Quiz

1.  Who among the following has been chosen as Brand Ambassador for Campaign against Hepatitis B?
a) Aamir Khan
b) Vidya Balan
c) Shahrukh Khan
d) Amitabh Bachchan
Ans: - D

2. Martin Guptill became the first cricketer of................. for making a cricket World Cup record of 237 not out against West Indies in the last quarter-final.
a) Australia
b) New Zealand
c) Zimbabwe
d) England
Ans: - B

3. Securities and Exchange Board of India has barred how many companies from raising funds from the public?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
Ans: - B

4. The World Sparrow Day was observed worldwide on................with the theme "I Love Sparrows".
a) 17 March
b) 18 March
c) 19 March
d) 20 March
Ans: - D

5. Who among the following has won female's BNP Paribas Open final at Indian Wells?
a) Simona Halep
b) Jelena Jankovic
c) Martina Hingis
d) Sania Mirza
Ans: - A

6.  Who among the following has won male's BNP Paribas Open final at Indian Wells?
a) Roger Federer
b) David Ferrer
c) Andi Murray
d) Novak Djokovic
Ans: - D

 7. Who among the following received best actress award in national film awards 2014-15?
a) Tabu
b) Priyanka Chopra
c) Rani Chopra
d) Kangana Ranaut
Ans: - D

8. Who among the following has won best director award in national film awards 2014-15?
a)  Sanchari Vijay
b) Srijith Mukerjee
c) Sanchari Mukerjee
d) Srijith Vijay
Ans: - B

9.  Who among the following has won best entertainment film award in national film awards 2014-15?
a) Mary Kom
b) Queen
c) Haider
d) Mardani
Ans: - A

10. Infosys and Accenture have clinched Rs..............crore IT outsourcing contract from Australia based Macquarie Group.
a) 700
b) 800
c) 900
d) 1000
Ans: - C

11. Lee Kuan Yew who is first prime minister of......................died recently.
a) Japan
b) North Korea
c) South Korea
d) Singapore
Ans: - D

12. Who among the following has been named as the 2015 Stockholm Water Prize Laureate?
a) Ravindra Singh
b) Ramendra Singh
c) Rajendra Singh
d) Ratnakar Singh
Ans: - C

13. As per Asian Development Bank, India will grow at............% in 2015-16.
a) 5.8
b) 6.8
c) 7.8
d) 8.8
Ans: - C

14. Which bollywoood actor was recently honoured with Dadasaheb Phalke award?
a) Rishi Kapoor
b)Shashi Kapoor
c) Randheer Kapoor
d) Anil Kapoor
Ans: - B

15.  Which edition of national film awards 2014-15 was announced recently?
a) 61
b) 62
c) 63
d) 64
Ans: - B

16.Who among the following has won best music director award in national film awards 2014-15?
a) Sameer
b) Shankar Ehsaan Loy
c) Gulzar
d) Vishal Bhardwaj
Ans: - D

17. Who among the following has won best male singer award in national film awards 2014-15?
a) Vishal Bharadwaj
b) Sukhvinder Singh
c) Arijit Singh
d) Papon
Ans: - B

18. Who among the following has won best female singer award in national film awards 2014-15?
a) Rekha Bharadwaj
b) Chitra
c) Utara Unnikrishnan
d) Shreya Ghoshal
Ans: - C

19. Who among the following Pakistani cricketer has retired from the One Day International format of cricket recently?
a) Misbah-ul-Haq
b) Shaid Afridi
c) Both of the above
d) None of the above
Ans: - C

20. Former Australian Prime Minister has died recently. Name him.
a) Malcolm Roger
b) Malcolm Fraser
c) Malcolm Friedman
d) Malcolm Mural
Ans: - B

21. Sir Venkatraman Ramakrishnan has been named as President of ....................Royal Society?
a) American
b) Spanish
c) British
d) German
Ans: - C

22. Who among the following received best actor award in national film awards 2014-15?
a) Shahid Kapoor
b) Sanchari Vijay
c) Vijay Kumar
d) Paresh Rawal
Ans: - B

23. The first Counter-Terrorism Conference 2015 was held in which city recently?
a) Ahmedabad
b) Jaipur
c) Raipur
d) Bhopal
Ans: - B

24. India has become the third-largest steel producer in the worldnin in first two months of year 2015.
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth
Ans: - C

25. Which among the following state will have their own mega food parks?
a) Punjab
b) Haryana
c) Only A
d) Both A & B
Ans: - D
26. Which among the following has launched their own RuPay pre-paid debit card service?
a) Indian Banks
b) LIC
c) Indian Railways
d) Health Ministry
Ans: - C

27. The central government has launched a new platform  in association with which social networking site for digital India initiative?
a) Instagram
b) Facebook
c) Twitter
d) WhatsApp
Ans: - C

28. Ramraje Nimbalkar has been unanimously elected................... Legislative Council Chairman.
a) Goa
b) Maharashtra 
c) Chhatisgarh
d) Uttarakhand
Ans: - B

29. Amitabh Bachchan has been chosen as Brand Ambassador for Campaign against which disease?
a) Hepatitis A
b) Hepatitis B
c) Hepatitis C
d) Hepatitis AB
Ans: - B

30. Which mission has been extended by Indian Space Research Organisation by six months?
a) Mangalyaan
b) Chandrayan
c) Only A
d) A & B Both
Ans: - A



Also read :

16-18 March 2015 Current Affairs Quiz

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment