Friday, June 19, 2015

19-21 may 2015 Current Affairs Quiz MCQ

1.  Gagan Narang has bagged bronze medal in the 50m Rifle Prone Event of the ISSF World Cup?
a) Gold
b) Silver
c) Bronze
d) None of These
Ans: - C

2. Who among the following has won Women's doubles in Rome Masters 2015?
a) Maria Sharapova and Carla Suarez Navarro
b) Timea Babos and Kristina Mladenovic
c) Timea Babos and Carla Suarez Navarro
d)  Maria Sharapova and Kristina Mladenovic
Ans: - B

3. Who among the following has won Men's doubles in Rome Masters 2015?
a) M. Granollers and D. Marrero
b) P. Cuevas and M. Lopez
c) M. Granollers and M. Lopez
d) P. Cuevas  and D. Marrero
Ans: - D

4.  India has granted $ 1 billion credit to..................for infrastructure development.
a) Singapore
b) Mongolia
c) Malaysia
d) Kenya
Ans: - B

5. Infosys will open first overseas campus in which country?
a) Germany
b) China
c) Spain
d) US
Ans: - B

6. Which edition of  National Conference on Nuclear Energy was held in New Delhi?
a) 4
b) 5
c) 6
d) 7
Ans: - C

7. ...................... Jio Infocomm has signed a pact with Chinese firm Huawei for sourcing various 4G devices.
a) Tata
b) Reliance
c) Bharti
d) Infosys
Ans: - B

8. Indian Navy's latest anti-submarine warfare....................was launched in India's defence preparedness.
a) INS Kamorta
b) INS Vikramaditya
c) INS Kavaratti
d) INS Sardar Patel
Ans: - C

9.  Who among the following has been sworn-in as the Governor of Meghalaya?
a) Mukul Sangma
b) V Shanmuganathan
c) Tathagata Roy
d) Deepak Gupta
Ans: - B

10. World's oldest comatose patient died. She was a former nurse and was brutally sexually assaulted by a ward boy. Name her.
a) Akriti Shanbaug
b) Arunima Shanbaug
c) Aruna Shanbaug
d) Taruna Shanbaug
Ans: - C

11. Recently an australian wicketkeeper has announced his retirement from ODI cricket. Name him.
a) Andrew Symonds
b) Brett Lee
c) Brad Haddin
d) Ian Healy
Ans: - C

12.  India will assume Presidency of the 68th World Health Assembly in which place?
a) Germany
b) Geneva
c) Japan
d) Malaysia
Ans: - B

13. India will assume Presidency of which World Health Assembly in Geneva?
a) 66
b) 67
c) 68
d) 69
Ans: - C

14. Recently wicketkeeper Brad Haddin has announced his retirement from ODI cricket.
a) Australian
b) Zimbabwe
c) England
d) West Indies
Ans: - A

15. Which company has announced support for three NGOs working on child safety on child safety?
a) Instagram
b) Google
c) Flipkart
d) Snapdeal
Ans: - B

16. Which country is leading the global confidence index in the economy through reforms and stimulus?
a) Philippines
b) Indonesia
c) India
d) Sweden
Ans: - C

17.  Which bank has announced a partnership with digital payments firm, PayPal so that customers can use debit cards for buying products from overseas websites?
a) SBI
b) BOB
c) PNB
d) BOI
Ans: - A

18. The government has drawn up a list of...............state-owned companies that could sell shares to the public for the first time.
a) 20
b) 25 
c) 30
d) 35
Ans: - B

19. Which among the following bank has launched their Apollo medical benefits prepaid card?
a) HDFC Bank
b) Axis Bank
c) ICICI Bank
d) Yes Bank
Ans: - A

20. Central governmen has allocated Rs............. crore for the growth of Department of AYUSH.
a) 4,000
b) 5,000
c) 6,000
d) 7,000
Ans: - B

21. The 6th edition of  National Conference on Nuclear Energy was held in which city of India?
a) Bangalore
b) Kolkata
c) Mumbai
d) New Delhi
Ans: - D

22. Whch among the following bank has rolled out e-hut to connect with the rural populace?
a) Yes Bank
b) HDFC Bank
c) IDBI Bank
d) ICICI Bank
Ans: - C

23. Draupadi Murmu was sworn in as first woman Governor of which state?
a) Jharkhand
b) Odisha
c) West Bengal
d) Sikkim
Ans: - D

24. The India Meteorological Department has recently signed MoU with which company?
a) BOSOCO Ltd
b) COSOCO Ltd
c) MOSOCO Ltd
d) POSOCO Ltd
Ans: - D

25. As per UN report, India's economic growth with.........will surpass China's in 2015-16.
a) 5.7 %
b) 6.7 %
c) 7.7 %
d) 8.7 %
Ans: - C

26. Central government will award road projects worth Rs ....... lakh crore.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
Ans: - C

27. Central government will launch agri-training programme in.............villages under Sansad Adarsh Gram Yojana.
a) 493
b) 593
c) 693
d) 793
Ans: - B

28. Prime Minister Narendra Modi arrived in.....................to sign MoU on economic and trade cooperation.
a) North Korea
b) South Korea
c) Japan
d) Singapore
Ans: - B

29. Who among the following has won the prestigious Top Civilian Supervisor of the Year award?
a) Harmeet Singh Saini
b) Harpreet Singh Saini
c) Anise Parker
d) Harkeert Singh Saini
Ans: - D

30. Who among the following Hungarian author........................
has won Man Booker Prize?
a) Gyorgy Dalos
b) Arthur Koestler
c) Antel Szarb
d) Laszlo Krasznahorkai
Ans: - D



Also Read : 

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment