Thursday, June 4, 2015

22-24 April 2015 Current Affairs Quiz

1. International Mother Earth Day was observed worldwide on..........April 2015.
a) 19
b) 20
c)21
d) 22
Ans: - D

2. Which among the following bank has  tied up with UAE Exchange for instant money transfer?
a) Bank of Baroda
b) Punjab National Bank
c) UCO Bank
d) State Bank of India
Ans: - A

3.  Who among the following has beocme the first woman to climb the Everest summit twice in a week?
a) Tanjan Sherpa
b) Himadri Sherpa
c) Chhurim Sherpa
d) Nanjai Sherpa
Ans: - C

4.Former Bengal Under-19 Cricket captain has died recently. Name him.
a) Ankur Keshri
b) Ajay Keshri
c)Anand Keshri
d) Ankit Keshri
Ans: - D

5. Who among the following was honoured with the prestigious Outstanding Contribution to Cinema at the 5th Asian Awards?
a) Zayn Malik
b) Shah Rukh Khan
c) Aamir Khan
d) A & B
Ans: - D

6.  Which among the following country has lifted ban on delivery of S-300 Missile System to Iran?
a) Japan
b) China
c) Russia
d) US
Ans: - C

7. National Panchayati Raj Day was observed nationwide on..............2015.
a) 21 April
b) 22 April
c) 23 April
d) 24 April
Ans: - D

8. Which among the following state has announced the target of 14400 MW power generation by 2019?
a) Maharashtra
b) Bhopal
c) Chhatisgarh
d) West Bengal
Ans: - A

9.  Which among the following bank has launched payment service Tap-n-Pay?
a) Bank of Baroda
b) Axis Bank
c) UCO Bank
d) ICICI Bank
Ans: - D

10. Which state government has launched Subodham project to end liquor abuse?
a) Kerala
b) Tamilnadu
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh
Ans: - A

11. World Hemophilia Day 2015 was observed worldiwide on....................
a) 17 April
b) 18 April
c) 19 April
d) 20 April
Ans: - A

12.  Time Magazine has released list of 100 most influential people in the world which included......................
a) Narendra Modi
b) Chanda Kochhar
c) Satya Nadella               
d) All of them
Ans: - D

13.  Who among the following for his contributions in the field of psychiatrychas been named among the Time 100 Most Influential People in the World List 2015?
a) Vimal Patel
b) Vishesh Patel
c) Vishwas Patel
d) Vikram Patel
Ans: - D

14. Laureus World Sports Awards for the year 2015 was conferred to whom among the following?
a) Sachin Tendulkar
b) Li Xiaopeng
c) Yang Yang
d) All of the above
Ans: - D

15.  India and....................... has agreed to enhance bilateral ties to deal in fertilizers, dumper trucks and tractors.
a) Spain
b) Belarus
c) Norway
d) China
Ans: - B

16.  Which newspaper has won prestigious Pulitzer prizes for West Africa Ebola coverage?
a) South Africa Times
b) Deccan Chronicle
c) Washington Post
d) New York Times
Ans: - D

17. Eminent...................Christopher Alan Bayly has passed away recently.
a)  Historian
b) Physicist
c) Chemistry Scientist
d) Author
Ans: - A

18.  Cricket......................has launched.................T20 Cup recnetly which will run from 4 September to 4 October 2015.
a) Australia
b) South Africa
c) New Zealand
d) Pakistan
Ans: - B

19. Former Czech Republic Prime Minister died. Name him
a) Stanislav Gross
b) Tomas Berdych
c) Tegla Loroupe
d) Lucie Gauthier
Ans: - A

20. According to the World Happiness Report 2015, what is India's rank in the list?
a) 101
b) 117
c) 134
d) 150
Ans: - B

21. Novak Djokovic has grabbed the first big clay-court tournament of the season by defeating whom in the final of the Monte Carlo Masters?
a) Tomas Berdych
b) David Ferer
c) Roger Federer
d) Andy Murray
Ans: - A

22. Who among the following Chemical scientists has received Hevesy Medal Award 2015?
a) Susanta Lahiri and Ramesh V Katti
b) Sukumar Lahiri and Kattesh V Katti
c) Susanta Lahiri and Kattesh V Katti
d) Pammi Lahiri and Krishna V Katti
Ans: - C

23. Fourth Lighthouse Museum of India to be opened at  which state of India?
a) Kerala
b) Sikkim
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh
Ans: - A

24.  Who among the folllowing was appointed as Chief Adviser of Anti-Corruption & Security Unit of BCCI?
a) Neeraj Kumar
b) Manoj Kumar
c) Neelesh Kumar
d) Nandish Kumar
Ans: - A

25. Ninth Civil Services Day was observed nationwide on................
a) 21 April
b) 22 April
c) 23 April
d) 24 April
Ans: - A
26. Time Magazine has released list of 100 most influential people in the world which included how many indians?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
Ans: - C

27. Archana Girish Kamath and.................won the cadet girls’ doubles table tennis title at the French junior cadet open recently.
a) Anezka Ilcikova
b) Lucie Gauthier
c) Leili Mostafavi
d) Leili Gauthier
Ans: - A

28. Who among the following was honoured with Dadasaheb Phalke Film Foundation Award?
a) Shreyas Talpade
b)  Jaya Prada
c) Udit Narayan
d) All of Them
Ans: - D

29. Which country has announced to set up chain of gyms with the investment of 90 crore rupees?
a) Suresh Raina
b) MS Dhoni
c) Yuvraj Singh
d) Virat Kohli
Ans: - D

30. Stanislav Gross, the former............................Prime Minister died.
a) Spain
b) Yuganda
c) Belarus
d) Czech Republic
Ans: - D



Also read  :

19-21 April 2015 Current Affairs Quiz

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment