Sunday, June 21, 2015

25-27 May Current Affairs Quiz MCQ

1.  Who among the following has been sworn-in as the 16th Governor of Tripura?
a) Mukul Sangma
b) V Shanmuganathan
c) Tathagata Roy
d) Padmanabh Balkrishna Acharya
Ans: - C

2. MUDRA banks have partnered with how many regional coordinators to reach small entrepreneurs?
a) 17
b) 18
c) 19
d) 20
Ans: - C

3.  Who among the following has been appointed as CMD of National Fertilizers Ltd?
a) Saroj Yadav
b) Rajesh Kumar
c) Manoj Mishra
d) Neeru Abrol
Ans: - C

4. Who among the following was the CEAT Special Performance of the Year Award 2015?
a) Kumar Sangakkara
b) Ajinkya Rahane
c) Hashim Amla
d) Rohit Sharma
Ans: - D

5. Who among the following was named CEAT International Cricketer of the Year?
a) Kumar Sangakkara
b) Ajinkya Rahane
c) Hashim Amla
d) Rangana Herath
Ans: - A

6.  Who among the following was named as the CEAT Indian Cricketer of the Year 2015?
a) Kumar Sangakkara
b) Ajinkya Rahane
c) Hashim Amla
d) Rangana Herath
Ans: - B

7.  Who among the following was conferred with the CEAT International Lifetime Achievement Award 2015?
a) Kapil Dev
b) Sachin R Tendulkar
c) Rahul Dravid
d) Saurav Ganguly
Ans: - A

8. Who among the following was conferred with the CEAT International Batsman of the Year  2015?
a) Kieron Pollard
b) Dwayne Bravo
c) Rangana Herath
d) Hashim Amla
Ans: - D

9. Who among the following was conferred with the CEAT International Bowler of the Year  2015?
a) Kieron Pollard
b) Dwayne Bravo
c) Rangana Herath
d) Hashim Amla
Ans: - C

10.  Who among the following has won two gold medals at world junior championship?
a) Harpreet Kaur
b) Manpreet Kaur
c) Harsheep Kaur
d) Mandeep Kaur
Ans: - D

11. Australia New Zealand Banking Group will open.............more branches in India by 2016.
a) One
b) Two
c) Three
d) Four
Ans: - B

12.  How many Indians are amongst Forbes world’s 100 most powerful women?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
Ans: - C

13. Who among the following was honoured with the most valuable player in the Indian Premier League 2015?
a) Dwayne Bravo
b) Andre Russell
c) Rohit Sharma
d) David Warner
Ans: - B

14. Who among the following was honoured with Purple Cap in the Indian Premier League 2015?
a) Dwayne Bravo
b) Andre Russell
c) Rohit Sharma
d) David Warner
Ans: - A

15.  Who among the following was honoured with Orange Cap in the Indian Premier League 2015?
a) Dwayne Bravo
b) Andre Russell
c) Rohit Sharma
d) David Warner
Ans: - D

16.  Who among the following was conferred with the CEAT T20 Player of the Year 2015?
a) Kieron Pollard
b) Dwayne Bravo
c) Rangana Herath
d) Hashim Amla
Ans: - B

17. Who among the following was conferred with the CEAT Popular Choice award 2015?
a) Kieron Pollard
b) Dwayne Bravo
c) Rangana Herath
d) Hashim Amla
Ans: - A

18. Ministry of Food Processing Industries had sanctioned a Mega Food Park in which state?
a) West Bengal
b) Assam
c) Gujarat
d) UP
Ans: - B

19. Which Indian state has appointed Manabi Bandopadhyay as the first transgender principal at a college?
a) West Bengal
b) UP
c) MP
d) Sikkim
Ans: - A

20. As per UN report, which country has topped  in World Hunger list?
a) India
b) China
c) Somalia
d) Kenya
Ans: - A

21. Who among the following was sworn-in as the governor of Mizoram?
a) Nirbhay Sharma
b) Lal Thanhawla
c) Keshari Nath Tripathi
d) Vakkom Purushothaman
Ans: - A

22. Nobel Awardee mathematician John Forbes Nash Jr. died recently. Which film was based on him?
a) A beautiful mind
b) Life is beautiful
c) Pursuit of Happiness
d) Miracle happens
Ans: - A

23. Nico Rosberg has won Monaco Grand Prix of Formula One. He is from..............
a) Germany
b) Spain
c) US
d) UK
Ans: - A

24. An Indian film Masaan has won critics prize at........Cannes film festival.
a) 66
b) 67
c) 68
d) 69
Ans: - C

25. Who among the following has been appointed cabinet secretary by PM Narendra Modi?
a) BK Sinha
b) DK Sinha
c) PK Sinha
d) UK Sinha
Ans: - C

26. Which government has decided to withdraw the Armed Forces Special Powers Act, 1958 from the remaining areas of the state?
a) Assam
b) Tripura
c) West Bengal
d) Sikkim
Ans: - B

27. A satellite tracking system has been set up to check forest fires during summers in which state?
a) West Bengal
b) Himachal Pradesh
c) Gujarat
d) UP
Ans: - A

28. State-run Corporation Bank has cut base rate by 0.25 percentage point to ........... per cent
a) 3
b) 4
c) 5
d) 10
Ans: - D

29. Central government has  cleared 21 FDI proposals worth Rs..........crore.
a) 280
b) 281
c) 282
d) 283
Ans: - A

30. Who among the following was conferred with the CEAT Domestic Cricketer of the Year award 2015?
a) Suresh Raina
b) MS Dhoni
c) Rohit Sharma
d) R Vinay Kumar
Ans: - D



newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment