Tuesday, June 2, 2015

25-28 February 2015 Current Affairs Quiz

1.  Who among the following has been sworn in as the female President of Croatia?
a) Marcin Matkowski
b) Kolinda Grabar-Kitarovic
c) Ekaterina Makarova
d) Květa Peschke
Ans: - B

2. Alibaba has decided to invest..........USD in Meizu Technology Comany.
a) 390 million
b) 490 million
c) 590 million
d) 690 million
Ans: - C

3.  Which among the following country has launched first maritime silk road cruise liner?
a) Japan
b) China
c) Russia
d) US
Ans: - B

4.  ................... released comic book titled “............... Kaise Bani Top Cop”.
a) Vinod Mehta
b) AG  Rana
c) Pravesh Mahant
d) Kiran Bedi
Ans: - D

5. Who among the following has been appointed as the Chairman of Indraprastha Gas Ltd in New Delhi?
a) M Ravindran
b) KK Gupta
c) Vinod Tewari
d) Ratnesh Pathak
Ans: - A

6.  Union Health minister has announced.................as National Deworming Day.
a) 7 February
b) 8 February
c) 9 February
d) 10 February
Ans: - D

7.  Which among the film grabbed the BAFTA award as the best film?
a) Boyhood
b) The Theory of Everything
c) The Lego
d) Boogaloo and Graham
Ans: - A

8. The 57th Grammy award was organised in .........................
a) New York
b) Boston
c) California
d) Las Wegas
Ans: - C

9.  Which among the film grabbed the BAFTA award as the best documentary film?
a) Citizenfour
b) Whiplash
c) Pride
d) Ida
Ans: - A

10. Who among the following has been appointed as Brand Director of Adidas India?
a) Damyant Singh
b) Tushar Goculdas
c) Ravish Ghising             
d) Vijay Purushotham
Ans: - A

11. Who among the following famous journalist has been awarded with the Yash Bharti Samman 2015 by UP government?
a) Vinod Mehta
b) Anand Mehta
c) Kamal Mehta
d) Paresh Mehta
Ans: - A

12.  Adani enterprises and......................government has signed MoU to establish 10000 MW Solar Park.
a) Himachal Pradesh
b) Uttarakhand
c) Uttar Pradesh
d) Rajsthan
Ans: - D

13. Who among the following economist and Nobel laureate has grabbed the Charleston-EFG John Maynard Keynes Prize 2015?
a) Amartya Sen
b) Pranab Mukherjee
c) Dr Manmohan Singh
d) P Chidambaram
Ans: - A

14. Reliance Communications Ltd has tied up with which website to supply free Internet access to people?
a) Twitter
b) Facebook
c) Yahoo
d) Google
Ans: - B

15. Recently a book titled “Fragile Frontiers: The Secret History of Mumbai Terror Attacks” was in news. It has been authored by whom among the following?
a) SK Rath
b) Perumal Murugan
c) Aniruddhan Vasudevan
d) Khurshid M Kasuri
Ans: - A

16. Who among the following was awarded with honorary life membership of Marylebone cricket club?
a) Sachin Tendulkar
b) Saurav Ganguly
c) Rahul Dravid
d) VVS Laxman
Ans: - B

17. Recently a French actor passed away. Name him.
a) Booth Colman
b) John Robert Cocker
c) Louis Jourdan
d) Billie Whitelaw
Ans: - C

18.  Who among the following has been appointed as CEO of Deloitte’s Global Operations?
a) Amit Renjen
b) Sumit Renjen
c) Romit Renjen
d) Punit Renjen
Ans: - D

19. Alibaba has signed an agreement to acquire ......... % stake in One97 Communications
a) 10
b) 15
c) 20
d) 25
Ans: - D

20. First World Ocean Science Congress was held in which city?
a) Kochi
b) Tiruvananthpuram
c) Bangalore
d) Chennai
Ans: - A

21. Which edition of British Academy Films Awards (BAFTA) was held in London?
a) 65
b) 66
c) 67
d) 68
Ans: - D

22. Who among the following eminent journalist died recently?
a) Poorabi Mukerjee
b) Diptosh Majumdar
c) Savita Bhattacharya
d) Nandita Chatterjee
Ans: - B

23. Who among the following has won gold in 800 metre race in National Games?
a) Mahesh Reddy
b) Rosa Kutty
c) Tintu Luka
d) Ravindran Swami
Ans: - C

24. Recently Telugu novelist passed away. Name him.
a) AS Kiran Kumar
b) Kesava Reddy
c) J.P. Nadda
d) S Swaminathan
Ans: - B

25. Nagesh Kukunoor’s film....................has grabbed two awards at 65th Berlin international film festival?
a) Rakasa
b) Mehak
c) Dhanak
d) Roopak
Ans: - C

26. Who among the following has been appointed as MD & CEO of Multi Commodity Exchange?
a) Paladugu Venkata Rao
b) Arundhathi Subramaniam
c) Balasubramaniam Venkataramani
d) Manoj Vaish
Ans: - C

27. India has inked bilateral agreements with which country on civil nuclear cooperation, cultural cooperation and agriculture cooperation?
a) South Africa
b) Australia
c) Pakistan
d) Sri Lanka
Ans: - D

28. Which edition of Grammy award was held in Los Angeles, California?
a) 55
b) 56
c) 57
d) 58
Ans: - C

29. Which among the following bank has inked up with UAE exchange to offer fast bank transfer service?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Yes Bank
d) Axis Bank
Ans: - A

30. Malaysia’s opposition Pan-Malaysian Islamic Party spiritual leader died recently. Name him.
a) Zafaryab Jilani Saleem
b) Muqr Abdullah Mohammad
c) Salman bin Abdulaziz
d) Nik Abdul Aziz Nik Mat
Ans: - D

Also Read : 

22-24 February 2015 Current Affairs Quiz



newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment