Thursday, June 4, 2015

28-31 April 2015 Current Affairs Quiz

1. Haryana has announced Rs....................crore farmer compensation?
a) 1,092
b) 2092
c) 3092
d) 4092
Ans: - A

2. Which among the following state has appointed Chadalavada Krishnamurthy as Chairman of Tirumala Tirupati Devasthanams Board?
a) Kerala
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Tamilnadu
Ans: - C

3.  Who among the following was sworn in as first black female Attorney General of United States?
a) Betsy John
b) Lynne Doughtie
c) Eric Holder
d) Loretta Lynch
Ans: - D

4. Union Government has cancelled licenses of about..................NGOs.
a) 7000
b) 8000
c) 9000
d) 10,000
Ans: - C

5. Who among the following was honoured with Officier de la L├ęgion d’Honneur by French Government ?
a) Sushma Swaraj
b) Pranab Mukherjee
c) Yashwant Sinha
d) Dr Manmohan Sinha
Ans: - C

6.  Who among the following has won the men's title at Badminton Asia Championships 2015?
a) Lin Dan
b) Tian Houwei
c) Lee Yong-Dae
d) Yoo Yeon-Seong
Ans: - A

7.  Oscar-winning cinematographer  passed away recently. Name him.
a) Andrew Lesnie
b) Andrew Jacob
c)Andrew Hudson
d) Andrew Heathway
Ans: - A

8. The Union Cabinet has approved the continuation of Rs..............minimum monthly pension for pensioners under the Employees' Pension Scheme.
a) 1,000
b) 2,000
c) 3,000
d) 4,000
Ans: - A

9.  Which among the following online marketplace has acquired mobile engagement and marketing automation company Appiterate?
a) Flipkart
b) Snapdeal
c) Amazon
d) Jabong
Ans: - A

10. Which country snatched a Gold and a Bronze at the 2015 Asian Indoor Rowing Championship?
a) India
b) Japan
c) China
d) US
Ans: - A

11.  Which country was crowned champions for the first time at 22nd President's Cup Boxing Tournament?
a) India
b) Japan
c) China
d) US
Ans: - A

12.  Which bank has tied up with UAE Exchange for instant money transfer? 
a) Bharatiya Mahila Bank
b) Bank of Baroda
c) Punjab National Bank
d) UCO Bank
Ans: - B

13. Omar Hassan al-Bashir has won the Presidential election of  which country?
a) Iran
b) Jordan
c) Sudan
d) UAE
Ans: - C

14. .......................nationalist leader Talal Akbar Bugti passed away recently.
a) Kenya
b) Sudan
c) Yemen
d) Balochistan
Ans: - D

15........................ and the US has revised defence deal after 18 years to deal with growing global security concern.
a) China
b) Japan
c) Russia
d) UK
Ans: - B

16.  D Harika and Koneru Humpy has grabbed.........................respectively in the women’s world team chess championship.
a) Gold and Silver
b) Silver and Bronze
c) Gold and Bronze
d) Gold
Ans: - B

17. The Reserve Bank of India has imposed a fine of Rs 1.5 crore on which among the following banks?
a) Dena Bank
b) Bank of Maharashtra
c) Oriental Bank of Commerce
d) All of the above
Ans: - D

18. West Bengal Chief Minister Mamata Banerjee has declared.................. as the first Open Defecation Free district in the country.
a) Haldia
b) Sadia
c) Radia
d) Nadia
Ans: - D

19. Who among the following has bagged heavyweight title of Boxing at Madison Square Garden in New York?
a) Wladimir Klitschko
b) Bryant Jennings
c) Wladimir Jennings
d) Bryant Klitschko
Ans: - A

20. Lynne Doughtie has been elected  as first women CEO and Chairman of which company?
a) HSBC
b) KPMG
c) HUL
d) IBM
Ans: - B

21. .......................President Thomas Bach has been named ambassador of HeForShe by UN Women.
a) HSBC
b) HUL
c) NTPC
d) IOC
Ans: - D

22. Who among the following has won the Shamkir chess tournament?
a) Vishwanathan Anand
b) Fabiano Caruana
c) Azerbaijani Rauf Mamedov
d) Magnus Carlsen
Ans: - D

23. Which among the following has won 5th Senior Men’s National Hockey championship?
a) Indian Railway
b) Madhya Pradesh Hockey
c) Uttar Pradesh Hockey
d) Bihar Hockey
Ans: - A

24.Which movie has won Best Feature Film Award at Washington Film festival?
a) Piku
b) Bombay Velvet
c) Margarita, with a Straw
d) Dum Laga Ke Haisha
Ans: - C

25. Low quality plastic items have been banned in in which city of India?
a) Delhi
b) Ahmedabad
c) Mumbai
d) Kolkata
Ans: - A

26. Famous Marathi actress.........................passed away recently.
a) Lopa Modak
b) Bimba Modak
c) Binni Modak
d) Bunny Modak
Ans: - B

27. Who among the following has won the Whitley Awards for wildlife conservation?
a) Ananda Kumar
b) Pramod Patil
c) A & B
d) Only B
Ans: - C

28. Maharashtra has collaborated with which country to cooperate in building smart cities?
a) Israel
b) Norway
c) Spain
d) France
Ans: - A

29. World Dance Day was observed worldwide on..........April.
a) 26
b) 27
c) 28
d) 29
Ans: - D

30. Who among the following has won the women's singles at Badminton Asia Championships 2015?
a) Ratchanok Intanon
b) Li Xuerui
c) Ma Jin
d) Tang Yuanting
Ans: - A



Also read :

25-27 April 2015 Current Affairs Quiz


newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment