Tuesday, June 2, 2015

4-6 February 2015 Current Affairs Quiz

1.  Which among the following director won best director award in 60th Filmfare awards?
a) Imtiaz Ali
b)  Rajat Kapoor
c) Vishal Bhardwaj
d) Vikas Bahl
Ans: - D

2. A public sector enterprise signed a MoU of Cooperation with the Black Business Council of which country?
a) New Zealand
b) West Indies
c) South Africa
d) Australia
Ans: - C

3.  Who among the following has snatched gold medal at the 4th Gun for Glory Shooting Championship?
a) Ayonika Paul and Annu Raj Singh
b) Amita Gawate and Pooja Ghatkar
c) Priyanka Survirkar and Priya Agarwal
d) Pooja Ghatkar and Priya Agarwal
Ans: - A

4.  Former High Court judge Justice................... has been appointed as Interim Chairman of the Delhi and Districts Cricket Association.
a) Sneh Bansal
b) Gautam Dutta
c) Anil Khanna
d) R V Easwar
Ans: - D

5. Who among the following was appointed as Secretary (Security) in the Union Cabinet Secretariat?
a) Nandrajan Raj Chetty
b) Hargovind Laxmishanker Trivedi
c) Yashovardhan Azad
d) Divya Prakash Sinha
Ans: - D

6. Who among the following was sworn in as the Prime Minister of Greece?
a) Alexis Tsipras
b) Karolos Papoulias
c) Adly Mansour
d) Sergio Mattarella
Ans: - A

7.  Malayalam actor and comedian died recently. Name him.
a) Nedanuri Krishnamurthy
b) Mala Aravindan
c) Narayanan Lakshmi Balakrishnan
d) Uppalapu Srinivas
Ans: - B

8. Who among the following will be President and Chief Executive Officer of McDonald’s?
a) Steve Easterbrook
b) Don Thompson
c) Pete Bensen
d) Kevin Ozan
Ans: - A

9.  Who among the following Australian former golfer died recently?
a) Kelvin David George Nagle
b) Don Thompson
c) Pete Bensen
d) Kevin Ozan
Ans: - A

10. Andhra Pradesh Chief Minister....................launched 17 Skill Development Centres across the state.
a) Sheila Dixit
b) N Chandrababu Naidu
c) Bhupinder Singh Hudda
d) V Chakravarthy
Ans: - B

11. Who among the following has authored Hindi novel Farishta?
a) Kapil Isapuri
b) Kapil Dev
c) Kapil Soni
d) Kapil Sharma
Ans: - A

12. Which state government has inked MoU with Netherland and Thailand’s government for development of floriculture in its state?
a) Kerala
b) Maharashtra
c) Gujarat
d) Sikkim
Ans: - D

13. Who among the following was appointed as the Chief Financial Officer of Mindtree Limited?
a) Nandrajan Raj Chetty
b) Hargovind Laxmishanker Trivedi
c) Rostow Ravanan
d) Jagannathan Chakravarthi
Ans: - D

14. Famous Greek singer died recently. Name him. 
a) Artemios Ventouris Roussos
b) Demis Roussos
c) Adly Mansour
d) Sergio Mattarella
Ans: - B

15.  Which company has recorded highest quarterly profit of 18 billion US dollar?
a) Samsung
b) Microsoft
c) Apple Inc
d) Motorola
Ans: - C

16. International Cricket Council announced that.................will host the Twenty-20 World Cup in 2016.
a) India
b) Australia
c) England
d) West Indies
Ans: - A

17. Who among the following was appointed as the Chief Executive Officer of Ogilvy & Mather India?
a) Hufrish Birdy
b) Hephzibah Pathak
c) Kunal Jeswani
d) Kawal Shoor
Ans: - C

18.  Who among the following has been honoured with Padma Vibhushan 2015?
a) Lal Krishna Advani
b) Jahnu Barua
c) Bill Gates
d) Melinda Gates
Ans: - A

19. Which among the following state hashosted Indo-Russian Musical Festival ZimaFest?
a) Uttaranchal
b) Maharashtra
c) Goa
d) Sikkim
Ans: - C

20. Tollywood Actor and comedian has passed away recently. Name him.
a) Mullapudi Venkata Ramana
b) Mailavarapu Surya Narayana
c) Sattiraju Lakshminarayana
d) Vinod Venkateshwaran
Ans: - B

21. Which among the following actor won best actor award in 60th Filmfare awards?
a) Aamir Khan
b) Shahrukh Khan
c) Kay Kay Menon
d) Shahid Kapoor
Ans: - D

22. Which among the following government has decided to buy a house in London where Dr Bhimrao Ramji Ambedkar lived in the 1920s?
a) Kerala
b) Maharashtra
c) Gujarat
d) Sikkim
Ans: - B

23. Who among the following won the women’s singles of Syed Modi Grand Prix Gold Badminton Tournament 2015?
a) Carolina Marin
b) Manu Attri
c) K Maneesha
d) Saina Nehwal
Ans: - D

24.........................launched a Smart city app named Smart.................. to create awareness on consumer rights and responsibilities.
a) Kerala
b) Punjab
c) Haryana
d) Chandigarh
Ans: - D

25. How many Padma Vibhushan were announced for 2015?
a) 6
b) 7
c) 8
d) 9
Ans: - D

26. How many Padma Shri were announced for 2015?
a) 73
b) 74
c) 75
d) 76
Ans: - C

27. How many Padma Bhushan were announced for 2015?
a) 20
b) 21
c) 22
d) 23
Ans: - A

28. Which among the following actress won best actress award in 60th Film fare awards?
a) Kangana Ranaut
b) Alia Bhatt
c) Tabu
d) Deepika Padukone
Ans: - A

29. Wing Commander......................became the first lady officer to lead the Inter-Service Guard of Honour for a major visiting dignitary at the Rashtrapati Bhavan on January 26.
a) Pooja Thakur
b) Nisha Thakur
c) Priya Thakur
d) Neha Thakur
Ans: - A

30. How many women received Padma awards for 2015?
a) 103
b) 104
c) 105
d) 106
Ans: - B


Also Read : 

1-3 February 2015 Current Affairs Quiz


newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment