Monday, July 20, 2015

10-12 June Current Affairs Quiz MCQ

1.................................. has acquired hair care brand Kesh King recently.
a) Navratna Cool Oil
b) Himratna Cool Oil
c) Emami Limited
d) Keo Karpin Limited

Ans: - C
                                                 
2. Who among the following has been appointed by ICICI Bank as Non-Executive Chairman?
a)  MK Sharma
b) KV Kamath
c) KV Sharma
d) MK Kamath

Ans: - A

3.  Who among the following was honoured with Officers of the New Zealand Order of Merit?
a) Brendon McCullum
b) Mike Hesson
c) A & B
d) Only B

Ans: - C
4. Which famous scientist was sworn-in as President of Mauritius?

a) Fatimah Gurib-Fakim
b) Ameenah Gurib-Fakim
c) Raveenah Gurib-Fakim
d) Kareenah Gurib-Fakim

Ans: - B
                                                 
5. Who among the following Scottish author has won the 2015 Baileys Women's Prize for her fiction novel "How to be Both"?
a) Ali Smith
b) Eimear McBride
c) AM Homes
d) Laline Paull

Ans: - A

6.  ......................writer Dasaradhi Rangacharya died recently.
a) Telugu
b) Tamil
c) Kannada
d) Malyali

Ans: - A
7. Which edition of International Indian Film Academy (IIFA) Awards was held in Kuala Lumpur, Malaysia?
a) 13
b) 14
c)15
d) 16

Ans: - D
                                                 
8. Which among the following film has grabbed best film award for Indian Film Academy (IIFA) Awards?
a) PK
b) Haider
c) Mary Kom
d) Queen

Ans: - D

9.  Who among the following has grabbed best director award for Indian Film Academy (IIFA) Awards?
a) Rajkumar Hirani
b) Vishal Bharadwaj
c) Vikas Behal
d) Umang Kumar

Ans: - A
10.  Who among the following was appointed as CEO of Deloitte Touche Tohmatsu Limited?
a) Amit Renjen
b) Rohit Renjen
c) Punit Renjen
d) Barry Salzberg

Ans: - C

11.  Who among the following was conferred with Asian Athletics Association President’s award?
a) Anuraag Thakur
b) N Srinivasan
c) Suresh Kalmadi
d) Lalit Modi

Ans: - C

12. Which metro railway will soon get its first driver-less train?
a) Jaipur
b) Delhi
c) Kolkata
d) Pune

Ans: - B
13. Union Environment Ministry has approved Coastal Road Project of .......................
a) Goa
b) Mumbai
c) Hyderabad
d) Kolkata

Ans: - B

14. Who among the following won men's singles final in Indonesia Open Badminton tournament?
a) Kento Momota
b) Jan O. Jorgensen
c) Parupalli Kashyap
d) Xiro Momota
Ans: - A
15. Who among the following has resigned as Co-Chief Executive Officer of Germany’s biggest bank Deutsche Bank following criticism from investors?
a) Anshu Jain
b) Juergen Fitschen
c) Both A & B
d) Only A

Ans: - C
16. Who among the following has grabbed best actor award for Indian Film Academy (IIFA) Awards?
a) Shahid Kapoor
b) Salman Khan
c) Shahrukh Khan
d) Aamir Khan

Ans: - A

17. The 41st edition of G7 summit was held in........................
a) Washington
b) Spain
c) Germany
d) Norway

Ans: - C

18. Which Mercedes racing driver has won the 2015 Formula 1 Canada Grand Prix title?
a) Sebastian Vettel
b) Nico Rosberg
c) Lewis Hamilton
d) Sergio Perez

Ans: - C
19. India and..........................have signed agreements to enhance bilateral cooperation recently.
a) Myanmar
b) Somalia
c) Netherlands
d) Pakistan

Ans: - C

20. Volvo India has appointed whom among the following as Managing Director?
a) Tomas Ernberg
b) Tom von Bonsdorff
c) Mark Rutte
d) Mark Binshan

Ans: - B

21. Which state government has introduced mechanical road sweepers?
a) Delhi
b) Maharashtra
c) Tamilnadu
d) Karnataka

Ans: - A
22. Who among the following has authored the book "Flood of fire"?
a) Amitosh Nag
b) Vikram Setha
c) Amitav Ghosh
d) Partho Ghosh

Ans: - C

23. WHich state circle of India has decided to sell River Godavari water as GOD-JAL during Pushkaram festival season?
a) Andhra Pradesh
b) Karnataka
c) Rajasthan
d) Madhya Pradesh

Ans: - A

24. Union Ministry of Water Resources launched nationwide Jal Kranti Abhiyan from which sity?
a) Kolkata
b) Allahabd
c) Varanasi
d) Jaipur

Ans: - D
25. Who among the following has been appointed as Chief Information Commissioner of India?
a) Vijai Sharma
b) Vinay Sharma
c) Vibhor Sharma
d) Vineet Sharma

Ans: - A

26. World Ocean Day was observed with theme Healthy oceans, Healthy planet on................June.
a) 9
b) 10
c) 11
d) 12

Ans: - A

27. The book "Sourav Ganguly: Cricket, Captaincy and Controversy" was written by whom among the following?
a) Diptodip Sarkar
b) Saptarshi Sarkar
c) Samir Sarkar
d) Debjoy Sarkar

Ans: - B
28. Who among the following wrestler passed away recently?

a) Shankar Nath
b) Som Nath
c) Prem Nath
d) Amar Nath

Ans: - C
29. Who among the following hollywood actor died recently?

a) Miroshi Koizumi
b) Biroshi Koizumi
c) Viroshi Koizumi
d) Hiroshi Koizumi

Ans: - D
30. Which among the following football club has become the the World’s most valuable brand in the World football with 1.2 billion US dollars?

a) Manchester United

b) Bayern Munich

c) Real Madrid

d) Barcelona Football Club

Ans: - A


newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment