Monday, July 6, 2015

4-6 June 2015 Current Affairs MCQ Quiz

1. Who among the following cricketer was awarded with the T20 South African Cricketer of the Year?
a) AB de Villiers
b) Morne van Wyk
c) Dale Steyn
d) Rilee Rossouw

Ans: - B

2. Who among the following was appointed by Infosys as Non-Executive Chairman of the Board?
a) R. Seshasayee
b) S. Seshasayee
c) T. Seshasayee
d) Y. Seshasayee

Ans: - A

3. Essel Group has inked a pact with which government to set up solar parks?
a) Madhya Pradesh
b) Rajasthan
c) Chhatisgarh
d) Jharkhand

Ans: - B
4. R. Seshasayee was appointed by...........................as Non-Executive Chairman of the Board.
a) TCS
b) Wipro
c) Infosys
d) Cognizant

Ans: - C
                                                 
5. Which country has  successfully test fired a ballistic missile "Hyunmoo-2B" capable of hitting targets anywhere in North Korea?
a) South Korea
b) North Korea
c) China
d) Japan

Ans: - A

6. Who among the following former cricketer has been announced as the coach of India A team and Indian U 19 cricket team?
a) Sachin R Tendulkar
b) VVS Laxman
c) Rahul Dravid
d) Saurav Ganguly

Ans: - C
7. Who among the following has been appointed as the new Central Vigilance Commissioner?
a) Sharat Sabharwal
b) Manjula Prasher
c) Vijai Sharma
d)  K.V. Chowdary

Ans: - D
                                                 
8. Who among the following has been reappointed as the MD & CEO of Yes Bank?
a) Basant Seth
b) M A Khan Yusufi
c) Rana Kapoor
d) Yashovardhan Azad

Ans: - C

9.  Which among the following bank has slashed base rate by 25 bps to 9.95%?
a) Deutsche Bank
b) Standard Chartered Bank
c) HSBC Bank
d) Federal Bank

Ans: - D
10. Who among the following cricketer was awarded with the South African Newcomer Cricketer of the Year?
a) AB de Villiers
b) Morne van Wyk
c) Dale Steyn
d) Rilee Rossouw

Ans: - D

11. India has signed legal agreement with the World Bank for IBRD Loan of US$ 400 million for.........................Sustainable Urban Development Project.
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Karnataka

Ans: - A

12. US Defence Secretary..............................has arrived in India.
a) Abrahim B. Carter
b) Ashton B. Carter
c) Princeton B. Carter
d) Ashley B. Carter

Ans: - B
13. Which company has inked a pact with Rajasthan government to set up solar parks?
a) Mahagun Group
b) CTS Group
c) Zee Group
d) Essel Group

Ans: - D

14. World environment day was celebrated across the globe on....... June.
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

Ans: - D

15. Governmennt has appointed whom among the following as new DRDO chief, scientific advisor to defence minister?
a) G S Reddy
b) S Christopher
c) Avinash Chander
d) Avinash reddy

Ans: - B
16. Indian Oil Corp will invest about Rs.................crore to raise Panipat refinery capacity by 34% to 20.2 million tonnes by 2020.
a) 12,000
b) 13,000
c) 14,000
d) 15,000

Ans: - D

17. Deutsche Bank has appointed whom as its new CEO?
a) Anshu Jain
b) John Cryan
c) Juergen Fitschen
d) Vijai Sharma
Ans: - B
18. Which airways has signed deal to sell tickets to waitlisted railway travellers?
a) Kingfisher
b) Indigo
c)  SpiceJet
d) Indian Airways

Ans: - C
19. Mahindra World City.......................has become the first project in Asia to commit a carbon-positive road map as part of the C40 Cities Climate Leadership Group.
a) Jodhpur
b) Jabalpur
c) Jaipur
d) Jhargram

Ans: - C

20. As per latest FIFA rankings, which country topped the ranking?
a) Germany
b) Argentina
c) Netherland
d) Brazil

Ans: - A

21. Jyoti Prasad Rajkhowa was sworn-in as the.............Governor of Arunachal Pradesh.
a) 17
b) 18
c) 19
d) 20

Ans: - C
22. Reliance Power signed an agreement with which country to invest $ 3 billion to set up a mega power plant ?
a) Bangladesh
b) Pakistan
c) China
d) Bhutan

Ans: - A

23. Chief Minister N. Chandrababu Naidu performed bhoomi pooja for the new capital.........................
a) Telangana
b) Amravati
c) Hyderabad
d) Guntur

Ans: - B

24. E-commerce firm Snapdeal and.........................have partnered to sell homes online worth Rs. 1.1 crore.
a) Godrej Properties
b) Sobha Developers
c) DLF
d) Tata Housing

Ans: - D
25. Who among the following has thrashed Novak Djokovic to win French Open final?
a) Stan Wawrinka
b) Steffi Graf
c) Roger Federer
d) David Ferrer

Ans: - A

26. Who among the following has bagged gold as India finishes 3rd at Asian Athletics Championships?
a) Madabhushanam Sridhar Acharyulu
b) Diwan Arun Nanda
c) Tintu Luka
d) Ajay Vohra

Ans: - C

27. The sprawl of the National Capital Region just got bigger after inclusion of........................... district.
a) Jind
b) Karnal
c) Muzaffarnagar
d) All of the above

Ans: - D
28. Prince Harry was made a Knight Commander of the Royal Victorian Order by his grandmother the Queen as a sign of her personal esteem. He is the..........in line to the throne.

a) Third
b) Fourth
c) Fifth
d) Sixth

Ans: - C
29. India and..........................sealed a historic agreement to settle a 41-year-old land boundary dispute through exchange of territories.

a) Bangladesh
b) Pakistan
c) China
d) Bhutan

Ans: - A
30. India’s first State-of-the-Art Tier-I Oil Spill Response Centre inagurated in......................

a) Mumbai
b) Delhi
c) Chennai
d) Hyderabad

Ans: - A

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment