Thursday, July 16, 2015

7-9 June 2015 Current Affairs MCQ

1. Who among the following has won gold in the skeet match at the 7th International junior shotgun cup?
a) Lari Pesonen
b) Anantjeet Singh Naruka
c) Angadvir Singh Bajwa
d) Angadvir Naruka
Ans: - B

2. The government has extended the term of Bank of Baroda's interim MD & CEO................................
a) B P Sharma
b) Ranjan Dhawan
c) S S Mundra
d) K L Agrawal

Ans: - B

3.  Who among the following was  appointed as the new Director General of National Security Guard?
a) K C Tayal
b) M C Tayal
c) P C Tayal
d) R C Tayal

Ans: - D
4.  Barcelona Football Club won King's Cup "Copa del Rey title"for............th time.
a) 25
b) 26
c) 27
d) 28

Ans: - C
                                                 
5. Who among the following footballer has announced his retirement?
a) Gio Ferdinand
b) Rio Ferdinand
c) Lio Ferdinand
d) Nio Ferdinand

Ans: - B

6.  Who among the following has been  appointed as President of Uber Technologies Inc's India Operations?
a) Alok Jain
b) Aman Jain
c) Amit Jain
d) Amar Jain

Ans: - C
7. Who among the following was appointed as Executive Director of RBI?
a)  Meena Hemchandra
b)  Reena Hemchandra
c)  Leena Hemchandra
d)  Heena Hemchandra

Ans: - A
                                                 
8. Which among the following country has designated Ameenah Gurib-Fakim as its first woman President?
a) UAE
b) Iraq
c) Iran
d) Mauritius

Ans: - D

9.  Who among the following was appointed as Assistant Chief of Naval staff (Air)?
a) Philipose F Pynumootil
b) Philipose G Pynumootil
c) Philipose H Pynumootil
d) Philipose K Pynumootil

Ans: - B
10. The Central Board of Trustees of the Employees’ Provident Fund Organisation has decided to invest.....% of its funds in the equity market.
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

Ans: - D

11. ISRO has bagged "Space Pioneer award" for the year 2015 by...............National Space Society.
a) US
b) UK
c) Russia
d) China

Ans: - A

12. The Reserve Bank of India has permitted banks to take control of .........% of stake in a company to recover financial health
a) 45
b) 50
c) 51
d) 75

Ans: - C
13. Which country unveiled world's first facial recognition ATM machine?
a) Japan
b) Egland
c) China
d) Spain

Ans: - C

14. US has removed which country from terror blacklist to strengthen its bilateral ties with that country?
a) Somalia
b) Cuba
c) Kenya
d) Iran

Ans: - B

15. Recently the book "The................Model: Political Meritocracy and the Limits of Democracy" was written by Daniel A Bell.
a) India
b) Egland
c) China
d) Spain

Ans: - C
16. Who among the following has been appointed as Director of Satish Dhawan Space Centre (SDSC) SHAR?
a) MYS Prasad
b) P Kunhikrishnan
c) MYS Shah
d) M Kunhikrishnan

Ans: - B

17. The pioneer of India’s IT industry recently died. Name him.
a) Jayant Sonawala
b) Karan Sonawala
c) Hemant Sonawala
d) Himanshoo Sonawala

Ans: - C

18. Who among the following has been appointed as Director of Liquid Propulsion Systems Centre, ISRO?
a) I Somanath
b) P Somanath
c) R Somanath
d) S Somanath

Ans: - D
19. Federal Bank has slashed base rate by 25 bps to...................%.

a) 6.95

b) 7.95

c) 8.95

d) 9.95

Ans: - D

20. Which among the following bank has appointed John Cryan as its new CEO?
a) Deutsche Bank
b) Standard Chartered Bank
c) HSBC Bank
d) Federal Bank

Ans: - A

21. Who among the following has won French Open final?
a) Serena Williams
b) Lucie Safarova
c) Venus Williams
d) Maria Sharapova

Ans: - A
22. Winner of three Wimbledon titles in a day has recently died. Name that tennis proffessional.
a) Doris Hart
b) Doris Wart
c) Doris Fart
d) Doris Kart

Ans: - A

23. Mohun Bagan has won I-League title of football after years..........
a) 10
b) 11
c) 12
d) 13

Ans: - D

24. Uttarakhand’s Health Minister............................ was conferred with World No Tobacco Day Award 2015.
a) AB Negi
b) MS Negi
c) SS Negi
d) RS Negi

Ans: - C
25. Who among the following has been appointed as Director of Vikram Sarabhai Space Centre, ISRO?
a) S Sivan
b) M Sivan
c) L Sivan
d) K Sivan

Ans: - D

26. Hollywood actress.......................passed away recently.
a) Betsy Kalmer
b) Betsy Palmer
c) Betsy Lalmer
d) Betsy Halmer

Ans: - B

27. The 92-year-old........................... has become oldest woman to complete a marathon.
a) Harriette Thompson
b) Gladys Burrill
c) Gladys Thompson
d) Harriette Burrill

Ans: - A
28. Who among the following was appointed as Chancellor of Nalanda University?
a) Vikram Ranashah
b) John Brett
c) George Yeo
d) Amartya Sen

Ans: - C
29. Who among the following has been appointed as Governor of Ukraine's Odessa region?

a) Bikheil Saakashvili

b) Vikheil Saakashvili

c) Mikheil Saakashvili

d) Nikheil Saakashvili

Ans: - C
30. Who among the following was  appointed as the CMD of Hero MotoCorp Ltd?

a) Aakash Munjal
b) Pawan Munjal
c) Darshit Munjal
d) Kushal Munjal

Ans: - B

Also Read : 



newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment