Tuesday, August 11, 2015

13-15 July 2015 Current Affairs Quiz MCQ

1. The US has won the 2015 FIFA Women’s World Cup for………time.

a) Second

b) Third

c) Fourth

d) Fifth

Ans: – B

 

2. Which among the following country's Standing Committee of the NPC has passed National Security Law?

a) China

b) Japan

c) Russia

d) US

Ans: – A

 

3. The Champagne vineyards of…………has been granted with World Heritage status by UNESCO.

a) Australia

b) New Zealand

c) UK

d) France

Ans: – D

 

4. World Food Prize 2015 will be conferred on…………………of Bangladesh.

a) Sir Fazle Hasan Abed

b) Sanjaya Rajaram

c) M.S.Swaminathan

d) Mithvan Ram

Ans: – A

 

5. Recently a famous music composer has passed away. Name him.

a) MS Viswanathan

b) Sanjaya Rajaram

c) M.S.Swaminathan

d) Mithvan Ram

Ans: – A

 

6. Which among the following bank has launched Project Tatkal to help home loan applicants?

a) SBI

b) PNB

c) BOB

d) IDBI

Ans: – A

 

7. Recently a book titled “India Central Asia Relations” was in news. It has been authored by whom among the following?

a) Amiya Chandra

b) Perumal Murugan

c) Aniruddhan Vasudevan

d) Khurshid M Kasuri

Ans: – A

 

8. India and…………………. has inked three agreements to enhance bilateral cooperation.

a) Mali

b) Uzbekistan

c) Kazakhstan

d) Turkey

Ans: – B

 

9. Telangana Government has signed MoU with……………..to expand operations in Hyderabad.

a) TaxiForSure

b) GrabTaxi

c) Uber

d) Ola

Ans: – C

 

10. Which country has rejected creditors' demands for more austerity in crucial referendum?

a) Argentina

b) Ukraine

c) Netherland

d) Greece

Ans: – D

 

11. Hollywood actress died recently. Name her.

a) Katharine Hepburn

b) Jason Robards

c) Diana Douglas

d) Spencer Tracy

Ans: – C

 

12. Recently a book titled “Modi’s World: Expanding India’s Sphere of Influence” was in news. It has been authored by whom among the following?

a) C Raja Mohan

b) Perumal Murugan

c) Aniruddhan Vasudevan

d) Khurshid M Kasuri

Ans: – A

 

13. National Green Tribunal has banned usage of plastics in……………………...

a) Dehradun & Rishikesh

b) Haridwar & Rishikesh

c) Haridwar & Dehradun

d) Haridwar & Badrinath

Ans: – B

 

14. Adelaide Crows football coach died. Name him.

a) Paul van Ass

b) Terry Walsh

c) Anthony Thornton

d) Phil Walsh

Ans: – D

 

15. Which city will host the Youth Delphic Games in February 2016?

a) Dehradun

b) Goa

c) Kolkata

d) Delhi

Ans: – B

 

16. Which bank has become the first bank in India to offer the service of Watch Banking application for Apple Watch?

a) ICICI Bank

b) HDFC Bank

c) Yes Bank

d) Axis Bank

Ans: – B

 

17. Recently a book titled “Kashmir: The Vajpayee Years” was in news. It has been authored by whom among the following?

a) AS Dulat & Aditya Sinha

b) Amiya Chandra & Aditya Sinha

c) AS Dulat & Amiya Chandra

d) AS Dulat & Ratan Chand

Ans: – A

 

18. Which country has submitted climate action plan to the UN Framework Convention on Climate Change?

a) Russia

b) China

c) Hong Kong

d) Brazil

Ans: – B

 

19. Which among the following bank has launched first MUDRA card under Pradhan Mantri MUDRA Yojana?

a) Corporation Bank

b) HDFC Bank

c) Yes Bank

d) Axis Bank

Ans: – A

 

20. Which country has grabbed 2015 South Asian Basketball Championship?

a) India

b) Spain

c) Germany

d) UK

Ans: – A

 

21. President of which country has declared 30-day state of emergency recently?

a) Mali

b) Tunisia

c) Kazakhstan

d) Turkey

Ans: – B

 

22. Who among the following Russian cosmonaut has entered Guinness World Records for spending 804 days on ISS?

a) Sergei Krikalev

b) Gennady Padalka

c) Gennady Krikalev

d) Sergei Padalka

Ans: – B

 

23. …………….Film Society was honoured with Pritiman Sarkar Award 2014-15.

a) Marathi

b) Jodhpur

c) Gujrati

d) Ramoji

Ans: – B

 

24. Legendary producer died recently. Name him.

a) Jerome Hepburn

b) Jason Robards

c) Luise Rainer

d) Jerome Charles Weintraub

Ans: – D

 

25. USA and……………..has issued joint statement on climate change.

a) Russia

b) China

c) Hong Kong

d) Brazil

Ans: – D

 

26. India and…………………. has released joint statement to intensify security cooperation and exchange.

a) Mali

b) Uzbekistan

c) Kazakhstan

d) Turkey

Ans: – B

 

27. Which famous artist was conferred with France’s de la Lgion d Honneur?

a) Sayed Haider Siddiqui

b) Sayed Haider Khan

c) Sayed Haider Raza

d) Sayed Haider Ali

Ans: – C

 

28. Which among the following company has agreed to set up Digital Village in Maharashtra for health care services in remote tribal areas?

a) Microsoft

b) Cognizant

c) IBM

d) Wipro

Ans: – A

 

29. Who among the following was stripped of the WBO Welterweight title?

a) Floyd Mayweather

b) Manny Pacquiao

c) Floyd Pacquiao

d) Floyd Mayweather

Ans: – A

 

30. Recently a book titled “37 Bridges” was in news. It has been authored by whom among the following?

a) Aamer Hussein

b) Perumal Murugan

c) Aniruddhan Vasudevan

d) Khurshid M Kasuri

Ans: – A

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment