Sunday, August 16, 2015

25-27 July Current Affairs 2015 Current Affairs MCQ

1. ……………………-Nam Hoang Ly has grabbed 2015 Wimbledon Boys’ Doubles title.

a) Sumit Singhal

b) Sumit Nahar

c) Sumit Nagal

d) Sumit Nanda

Ans: – C

 

2. Who among the following has won mixed doubles final at Wimbledon?

a) Liander Paes- Sania Mirza

b) Liander Paes- Serena Williams

c) Liander Paes- Martina Hingis

d) Liander Paes- Venus Williams

Ans: – C

 

3. USA has designated……………..as 16th Major Non-NATO Ally.

a) Mali

b) Tunisia

c) Kazakhstan

d) Turkey

Ans: – B

 

4. Union Government and……………..has launched #100Women Initiative to recognize 100 women achievers of India.

a) Whatsapp

b) Google+

c) Facebook

d) Instagram

Ans: – C

 

5. Who among the following Indian American was honoured as Champions of Change by US White House?

a) Anita Viswanath

b) Punita Viswanath

c) Babita Viswanath

d) Sunita Viswanath

Ans: – D

 

6. India and World Bank has signed financing agreement for ……………… Disaster Recovery Project.

a) Andhra Pradesh

b) Tamilnadu

c) Kerala

d) Karnataka

Ans: – A

 

7. Indian Railways and……………..Government has signed MoU for Dasappla-Bolangir Railway Line.

a) Odisha

b) Bihar

c) Uttar Pradesh

d) Madhya Pradesh

Ans: – A

 

8. Who among the following has been appointed as CMD of Hero Motors Group?

a) Pankaj Mishra

b) Pankaj Madan

c) Pankaj Murar

d) Pankaj Munjal

Ans: – D

 

9. Who among the following has taken charge as Chairperson of DCW?

a) Swati Mishra

b) Swati Maliwal

c) Swati Marwadi

d) Swati Makhija

Ans: – B

 

10. Famous Hollywood actor recently passed away. Name him.

a) Olaf Kooley

b) Olaf Jooley

c) Olaf Mooley

d) Olaf Pooley

Ans: – D

 

11. Serena Williams has won…………Wimbledon Women's Single title and fourth successive grand slam crown.

a) Fourth

b) Fifth

c) Sixth

d) Seventh

Ans: – C

 

12. World Youth Skills Day was observed globally on…….July.

a) 15

b) 16

c) 17

d) 18

Ans: – A

 

13. DoT has released………………….committee report on Net Neutrality.

a) B K Bhargava

b) A K Bhargava

c) S K Bhargava

d) D K Bhargava

Ans: – B

 

14. …………………has appointed Eric Lange as Vice President of Product Management.

a) Yahoo

b) FlipKart

c) Google

d) Amazon

Ans: – B

 

15. As per……………..High Court, …………..Cricket Association is not a public office.

a) Andhra Pradesh

b) Tamilnadu

c) Kerala

d) Karnataka

Ans: – C

 

16. Noted Urdu writer……………….died recently.

a) Dr Yasir Pradeep

b) Dr Vishambhar Pradeep

c) Dr Vikas Pradeep

d) Dr Bisheshar Pradeep

Ans: – D

 

17. Who among the following has been appointed as Interim Director of Film and Television Institute of India?

a) Prashant Pathrabe

b) Prashant Paliwal

c) Prashant Punj

d) Prashant Pakrasi

Ans: – A

 

18. Union Government has launched…………Police Railway Helpline Number 1512 for rail passengers.

a) Bihar

b) UP

c) Delhi

d) Gujarat

Ans: – C

 

19. ………………Legislative Assembly unanimously has resolved to withdraw MRVTMW Bill, 2015.

a) Manipur

b) Mizoram

c) Arunachal Pradesh

d) Nagaland

Ans: – A

 

20. Who among the following has been appointed as Chairman of Narmada Valley Development Authority?

a) Rajesh Sahni

b) Rakesh Sahni

c) Ramesh Sahni

d) Ratnesh Sahni

Ans: – B

 

21. Indigenously developed helicopter-launched……………..missile was test fired in Rajasthan.

a) Nag

b) Aag

c) Raag

d) Kaag

Ans: – A

 

22. Remnants of India's one of the oldest port was discovered in……………..

a) Vishakhapattnam

b) Kochi

c) Mumbai

d) Goa

Ans: – D

 

23. ………….cartoonist Pamarthy Shankar has won Grand Prix World Press Cartoon 2014 Award.

a) Kannad

b) Tamil

c) Telugu

d) Malyali

Ans: – C

 

24. Who among the following has won the Best Documentary Producer award at Madrid International Film Festiva?l

a) Benoy Behl

b) Benoy Jambiar

c) Benoy Rai

d) Benoy Bakhshi

Ans: – A

 

25. Which among the following city has emerged as the first nomination to be received by the Urban Development Ministry for a Smart City Mission?

a) Puducherry

b) Goa

c) Delhi

d) Haryana

Ans: – A

 

26. The 2nd edition of Sohra Marathon was held in………………..

a) Meghalaya

b) Tripura

c) Manipur

d) Assam

Ans: – A

 

27. BRICS bank has launched in……………as alternative to World Bank, IMF.

a) Russia

b) Brazil

c) India

d) China

Ans: – D

 

28. Who among the following has been elected to Royal Society of London?

a) Ajay Sood

b) Kamal Sood

c) Ajay Bawa

d) Kamal Bawa

Ans: – D

 

29. Who among the following has been appointed as Chairperson of FSSAI?

a) Bhanu Pratap Singh

b) Bhanu Pratap Verma

c) Bhanu Pratap Sharma

d) Bhanu Pratap Rathod

Ans: – C

 

30. BCCI has announced venue for ICC World Twenty20 host. It will be hosted by…………….

a) Kochi

b) Delhi

c) Mumbai

d) Kolkata

Ans: – D

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment