Thursday, November 26, 2015

25- 27 October Current Affairs Quiz

1. The Reserve Bank of India has signed a MoU with the Central Bank of ....... on Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information.

a) Israel

b) Istanbul

c) UAE

d) Palestine

Ans: C

 

2. Noted........................film producer Edida Nageswara Rao died recently.

a) Telugu

b) Tamil

c) Kannad

d) Malyalam

Ans: A

 

3. Who among the following has been given additional charge of Chief Executive Officer of FSSAI?

a) Ashish Bahuguna

b) Akshay Bahuguna

c) Amar Bahuguna

d) Abhay Bahuguna

Ans: A

 

4. Who among the following has been appointed as head of the All India Council of Sports?

a) AK Malhotra

b) DK Malhotra

c) MK Malhotra

d) VK Malhotra

Ans: D

 

5. Who among the following was crowned as Yamaha Fascino Miss Diva 2015?

a) Recha Los

b) Naveli Deshmukh

c) Natasha Assadi

d) Urvashi Rautela

Ans: D

 

6. IT major.........................announced a definitive agreement to acquire Noah Consulting for $70 million.

a) Wipro

b) TCS

c) Cognizant

d) Infosys

Ans: D

 

7. Housing.com has appointed.....................as its Chief Financial Officer.

a) Mani Iyyer

b) Mani Rao

c) Mani Rangarajan

d) Mani Reddy

Ans: C

 

8. Who among the following has won the prestigious 2015 Denmark Open Badminton title in the women’s single category?

a) Lee Na

b) Xuerui Li

c) P V Sindhu

d) Chen Long

Ans: B

 

9. India’s ace tennis player..................has won the 2015 Vietnam Open trophy.

a) Mahesh Bhupati

b) Saketh Myneni

c) Laendar Paes

d) Ravi Jaiswal

Ans: B

 

10. Who among the following has won 2015 Shanghai Rolex Masters tennis title?

a) Novak Djokovic

b) Jo-Wilfried Tsonga

c) Andy Murrat

d) ROger Federer

Ans: A

 

11. The Union Ministry of Home Affairs has introduced a scheme called Central Victim Compensation Fund with an initial amount of Rs.......crore.

a) 100

b) 150

c) 200

d) 250

Ans: C

 

12. The Reserve Bank of India has formed a single Financial Inclusion Fund with a corpus of.................crore rupees.

a) 1000

b) 2000

c) 3000

d) 4000

Ans: B

 

13.The ministry of environment, forest and climate change has announced the launching of post-doctoral research fellowships in the name of.....................

a) Dr APJ Abdul Kalam

b) P Chidambaram

c) Dr Manmohan Singh

d) Homi Jahangir Bhabha

Ans: A

 

14. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the................in New Delhi.

a) Yes Bank

b) ICICI Bank

c) HDFC Bank

d) IDFC Bank

Ans: D

 

15. PM Narendra Modi and Indian President Pranab Mukherjee will launch one stop research funding mechanism.

a) NONPRINT

b) IMPRINT

c) PRINT

d) LUPRINT

Ans: B

 

16. Konkan Railway will set up a tunnel technology institute in which state?

a) Delhi

b) Maharashtra

c) Goa

d) Karnataka

Ans: C

 

17. Aditya Birla Group has launched fashion portal.........................

a) abof.com

b) yepme.com

c) koovs.com

d) DIY.com

Ans: A

 

18. Flipkart has appointed.............................as Chief Financial Officer.

a) Sriram Reddy

b) Sriram Aiyyer

c) Sriram Venugopal

d) Sriram Venkataraman

Ans: D

 

19. North Atlantic Treaty Organization allies and partner nations has launched the Alliance’s Trident Juncture military exercise in..............

a) France

b) Germany

c) Italy

d) Spain

Ans: C

 

20. Which bank has become the second bank after HDFC Bank to join the Chillr payment platform which enables peer-to-peer payment through a mobile application?

a) UCO Bank

b) Bank of Baroda

c) Punjab National Bank

d) State Bank of India

Ans: B

 

21. Reliance Power has appointed....................................as CEO.

a) N Venugopala Rao

b) N Venugopala Rai

c)N Venugopala Roy

d) N Venugopala Reddy

Ans: A

 

22. DRDO Missile Complex has been renamed as ..................... Missile Complex.

a) Homi Jahangir Bhabha

b) Dr CN Rao

c) Dr APJ Abdul Kalam

d) Dr Prakash Rao

Ans: C

 

23. Which country has become the first European country to sign the Memorandum of Understanding on the establishment of Nalanda University?

a) Norway

b) Russia

c) Portugal

d) Netherland

Ans: C

 

24. ................and EMC Corporation on has signed a definitive agreement.

a) Vio

b) Lenovo

c) Toshiba

d) Dell Inc

Ans: D

 

25. Tata Housing has tied-up with...................... to sell its affordable homes online.

a) Twitter

b) Instagram

c) Facebook

d) Google+

Ans: C

 

26. Who among the following has been selected as Lokayukta of Delhi?

a) Reema Khetrapal

b) Rita Khetrapal

c) Rina Khetrapal

d) Reva Khetrapal

Ans: D

 

27. Ratan Tata was honoured by...........................city of Coventry.

a) US

b) UK

c) Russia

d) China

Ans: B

 

28. Who among the following has assumed additional charge as CMD of Steel Authority of India Limited?

a) Dr Abhay K Pujari

b) Dr Anup K Pujari

c) Dr Amar K Pujari

d) Dr Ajay K Pujari

Ans: B

 

29. Who among the following has assumed office as CMD of Neyveli Lignite Corporation Limited?

a) Sarat Kumar Acharya

b) Sharad Kumar Acharya

c) Sanjay Kumar Acharya

d) Samar Kumar Acharya

Ans: A

 

30. Which among the following state has decided to implement National Food Security Act, 2013 in three phases?

a) Odisha

b) Bihar

c) MP

d) Uttar Pradesh

Ans: D

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment