Thursday, November 26, 2015

28-30 October Current Affairs MCQ Quiz

1. Who among the following has won the 2015 FIDE World Chess Cup?

a) Henning Mankell

b) Jack Dorsey

c) Sergey Karjakin

d) Vishwanathan Anand

Ans: C

 

2. Which country has retained 2015 Women’s European Volleyball Championship?

a) China

b) India

c) Japan

d) Russia

Ans: D

 

3. As per UNCTAD, India’s GDP to grow at............percent in 2015.

a) 7.2

b) 7.3

c) 7.4

d) 7.5

Ans: D

 

4. The 83rd Air Force Day was observed across India on .......... October.

a) 8

b) 9

c) 10

d) 11

Ans: A

 

5. DuPont CEO............................has announced retirement.

a) Justin Trudeau

b) Kiradech Aphibarnrat

c) Prayad Marksaeng

d) Ellen Kullman

Ans: D

 

6. Jamaican writer..................won the 2015 Man Booker Prize for his novel A Brief History of Seven Killings.

a) Marlon Jim

b) Marlon John

c) Marlon Jackey

d) Marlon James

Ans:D

 

7. Etihad Airways has signed deal worth million US dollars with IBM.

a) 500

b) 600

c) 700

d) 800

Ans:C

 

8. Who among the following has been appointed as MD and CEO of Bank of Baroda?

a) PS Jayakumar

b) Ravi Venkatesan

c) PS Venkatesan

d) Ravi Jayakumar

Ans:A

 

9. Who among the following has been appointed as FAO Assistant Director-General.

a) Hiroyuki Konuma

b) Kundhavi Kadiresan

c) Hiroyuki Kadiresan

d) Kundhavi Konuma

Ans:B

 

10. .................’s Parliament approved Vienna Agreement on ................ Nuclear Programme.

a) Israel

b) Istanbul

c) Iran

d) Britain

Ans:C

 

11. ..................... Government launched Operation Valsalya to track missing children.

a) Tamilnadu

b) Kerala

c) Andhra Pradesh

d) Karnataka

Ans: B

 

12. ................ and First Book wil provide 35000 new books to kids in need in 5 Cities in U.S. & Canada.

a) Wipro

b) TCS

c) Cognizant

d) Infosys

Ans: A

 

13. World Egg Day was observed across the world on...........October.

a) 9

b) 10

c) 11

d) 12

Ans: A

 

14. Who among the following has been appointed as chairman of Atomic Energy Commission?

a) Sekhar Basu

b) Sanjay Basu

c) Sameer Basu

d) Samar Basu

Ans: A

 

15. India and ....................... has inked six MoUs to enhance cooperation?

a) Sudan

b) Jordon

c) Palsetine

d) Iran

Ans: B

 

16. Amo doli programme was launched by..................government in naxal-affected Rayagada district.

a) Jharkhand

b) Odisha

c) MP

d) UP

Ans: B

 

17. India and.................has signed 18 MoUs in various sector to strengthen bilateral relations.

a) France

b) Russia

c) Germany

d) UK

Ans: C

 

18. ................... has registered highest increase in gross Non-Performing Assets.

a) Bank of Baroda

b) UCO Bank

c) Punjab National Bank

d) Union Bank of India

Ans: A

 

19. Who among the following has been appointed as permanent CEO of Twitter?

a) Jack Dorsey

b) Joy Dorsey

c) Jim Dorsey

d) Johnny Dorsey

Ans: A

 

20. National Anti-Drug Addiction Day was observed on.......... October.

a) 2

b) 12

c) 22

d) 24

Ans: A

 

21. India and...................has signed pacts on Double Taxation Avoidance & Cultural Exchange.

a) Israel

b) Istanbul

c) Iran

d) Britain

Ans:A

 

22. Who among the following has become first Indian female bodybuilder to win silver in Asian body building championship?

a) Suhani Rathore

b) Shweta Rathore

c) Seema Rathore

d) Sudha Rathore

Ans:B

 

23. Who among the following has been appointed as CEO and MD of Delhi-Mumbai Industrial Corridor Development Corp?

a) Alkesh Gupta

b) Alkesh Sharma

c) Alkesh Shukla

d) Alkesh Jha

Ans:B

 

24. Telenor has appointed................... as India CEO.

a) Sharad Mehrotra

b) Samar Mehrotra

c) Sameer Mehrotra

d) Sanjay Mehrotra

Ans:A

 

25.Which state government has signed 27 MoUs under Housing for All scheme?

a) UP

b) Rajasthan

c) MP

d) Bihar

Ans: B

 

26. Amrita Sher-Gil self-portrait was sold for.........crore rupees in London.

a) 15

b) 16

c) 17

d) 18

Ans: C

 

27. Which among the following music composer has been named as Cultural Ambassador of Seychelles?

a) Shankar Mahadevan

b) AR Rahman

c) Prasoon Joshi

d) Vishal Shekhar

Ans: B

 

28. World Post Day was observed globally to create awareness of the role of the postal sector in people’s and businesses’ everyday lives.

a) 8

b) 9

c) 10

d) 11

Ans: B

 

29. World Sight Day was observed on ....... October with theme Eye care for all.

a) 8

b) 9

c) 10

d) 11

Ans: A

 

30. Which among the following bank has launched mVisa-based Mobile Payment Service?

a) ICICI Bank

b) Axis Bank

c) Yes Bank

d) HDFC Bank

Ans: A

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment