Thursday, November 26, 2015

31 October Current Affairs MCQ

1. India funded ............ million US dollars grant to Palestine as Budgetary assistance.

a) 3

b) 4

c)5

d) 6

Ans: C

 

2. India won four-match Men’s Hockey Test series .............. by 2-1 margin.

a) Australia

b) Pakistan

c) New Zealand

d) England

Ans: C

 

3. Who among the following Retired Admiral passed away recently?

a) Radhakrishna Sriram Tahiliani

b) Radhakrishna Hariom Tahiliani

c) Radhakrishna Hariram Tahiliani

d) Radhakrishna Sainath Tahiliani

Ans: C

 

4. Fourth International Day of the Girl Child was observed across the world on...........October.

a) 12

b) 13

c) 14

d) 15

Ans: A

 

5. Former..................... Finance Minister Geoffrey Howe died.

a) British

b) Swesidh

c) American

d) Dutch

Ans: A

 

6. .....................was elected as Fiji's President.

a) Jim Konrote

b) John Konrote

c) Jack Konrote

d) Jioji Konrote

Ans: D

 

7. Which state has proposed 15375 crore rupees AMRUT Plan to ensure basic infrastructure in 31 mission cities?

a) Gujarat

b) Maharashtra

c) Rajasthan

d) Haryana

Ans: A

 

8. ..................... appointed Ranganath D Mavinakere as CFO.

a) Wipro

b) TCS

c) Cognizant

d) Infosys

Ans: D

 

9. Veteran filmmaker.....................was honoured with J.C. Daniel Award.

a) B.V. Sasi

b) K.V. Sasi

c) I.V. Sasi

d) L.V. Sasi

Ans: C

 

10. Who among the following has been appointed to Board of Securities and Exchange Board of India?

a) Tapan Chib Duggal

b) Anjuly Chib Duggal

c) Tapan Duggal

d) Tapan Ray

Ans: D

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment