Sunday, February 21, 2016

13-15 January Current Affairs MCQ Quiz

1. Human Resource Minister inaugurated the ....... edition of the New Delhi World Book Fair.

a) 41

b) 42

c) 43

d) 44

Ans:c

 

2. PM Narendra Modi has inaugurated Indian Science Congress in ....................

a) Mysuru

b) Bangalore

c) Hyderabad

d) Chennai

Ans:a

 

3. Who among the following has taken helm as UN High Commissioner for Refugees?

a) Filippo Grandi

b) António Guterres

c) Jack Butland

d) Wayne Rooney

Ans:a

 

4. ..................... has won 26th Lal Bahadur Shastri Hockey tournament.

a) SAIL

b) ONGC

c) NTPC

d) BHEL

Ans:b

 

5. The..............annual Golden Globe award was announced in California.

a) 71

b) 72

c) 73

d) 74

Ans:c

 

6. Who among the following has won best actor Golden Globe award?

a) Leonardo Di Caprio

b) Tom Hanks

c) Gerard Butler

d) Brat Pitt

Ans:a

 

7. Who among the following has won the best actress Golden Globe award?

a) Kate Winslet

b) Jennifer Lawrence

c) Julia Roberts

d) Brie Larson

Ans:d

 

8. Who among the following has won best director Golden Globe award?

a) Steven Speilbarg

b) James Camroon

c) Alejandro Inarritu

d) Klin Eastwood

Ans:c

 

9. Which among the following has won best Motion Picture – drama Golden Globe award?

a) The Martian

b) The Revenant

c) The Pianist

d) The Road

Ans:b

 

10. President of India Pranab Mukherjee has inaugurated the 88th Annual Conference of Nikhil Bharat Banga Sahitya Sammelan in ................

a) MP

b) UP

c) Jharkhand

d) West Bengal

Ans:d

 

11. As many as ........ Indian-origin people has been invluded in Forbes 2016 Under 30 list.

a) 45

b) 46

c)47

d) 48

Ans:a

 

12. ......................... Parliament began a process to formulate a new constitution with Prime Minister to set up Constitutional Assembly of all members for the purpose.

a) Sri Lanka

b) Bhutan

c) Singapore

d) Myanmar

Ans:a

 

13. ......................... has secured investments commitments to the tune of at least Rs. 250,104 crore.

a) Gujarat

b) MP

c) West Bengal

d) Andhra Pradesh

Ans:c

 

14. ...................... has come under governor’s rule .

a) Gujarat

b) Jammu and Kashmir

c) West Bengal

d) Andhra Pradesh

Ans:b

 

15. ............... has been re-appointed as RBI Deputy Governor for three years.

a) Ravindra Kalia

b) Urjit Patel

c) Hemant Kumar

d) Saagar Govil

Ans:b

 

16. The ......... Pravasi Bharatiya Diwas was held in New Delhi.

a) 13

b) 14

c) 15

d) 16

Ans:b

 

17. Noted Hindi writer ..................... passed away recently.

a) Harish Trivedi

b) Raghuveer Chaudhary

c) Chandrakant Patil

d) Ravindra Kalia

Ans:d

 

18. ................... has aunched Immediate Payment Service.

a) IDBI Bank

b) UCO Bank

c) Andhra Bank

d) Allahabad Bank

Ans:c

 

19. .......................... has been named 2015 England Player of the Year.

a) Filippo Grandi

b) António Guterres

c) Jack Butland

d) Wayne Rooney

Ans:d

 

20. Who among the following has set a world record to win gold at Swedish Grand Prix?

a) Nishant Rao

b) Akshay Kothari

c) Apurvi Chandela

d) Sarosh Homi Kapadia

Ans:c

 

21. The Sania Mirza and Martina Hingis has won their first title of the new year while beating ............................ at the Brisbane International.

a) Sara Errani and Roberta Vinci

b) Angelique Kerber and Andrea Petkovic

c) Roberta Vinci and Andrea Petkovic

d) Sara Errani and Angelique Kerber

Ans:b

 

22. Who among the following has won third consecutive Chennai Open title?

a) Borna Coric

b) Stanislas Wawrinka

c) David Robert Jones

d) Duncan Jones

Ans:b

 

23. The first female Formula One driver died recently. Name her

a) Sara Errani

b) Maria Teresa de Filippis

c) Roberta Vinci

d) Andrea Petkovic

Ans:b

 

24. British singer Singer ...................... died recently.

a) David Bowie

b) Duncan Jones

c) Alexandria “Lexi” Zahra

d) David Robert Jones

Ans:a

 

25. ........................... is the new brand ambassador for Novo Nordisk's diabetes campaign.

a) Rahul Dravid

b) Anil Kumble

c) Sachin Tendulkar

d) VVS Laxman

Ans:c

 

26. The Union Cabinet has given approval for MoU that was signed with ...................... in the field of civil aviation.

a) Sri Lanka

b) Bhutan

c) Singapore

d) Myanmar

Ans:c

 

27. World's largest blue star sapphire has been discovered in .......................

a) Sri Lanka

b) Bhutan

c) Singapore

d) Myanmar

Ans:a

 

28. Union Government has launched Ganga Gram Yojana in ........................

a) Gujarat

b) MP

c) UP

d) Andhra Pradesh

Ans:c

 

29. ..................... 's "Go Set a Watchman" has topped 2015 US Bestseller List.

a) Jeff Kinney

b) Harper Lee

c) EL James

d) Wesley So

Ans:b

 

30. Who among the following has pulled out of U-19 World Cup in Bangladesh due to safety concerns?

a) England

b) Fiji

c) Australia

d) Ireland

Ans:c

newGet Download Current Affairs Today Android App Now: Get Updated

sponsored links

sponsored links

0 comments:

Post a Comment