Current Affairs 04 August 2017 MCQ Quiz Questions

0
213

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 04 August 2017  ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

Current Affairs 04 August 2017 MCQ Quiz Questions

1 . Which country India will soon join the new Global Foreign Exchange Committee?
A). Brazil
B). Russia
C). China
D). India

2 . Nepal and …………. have inked an agreement to cooperate each other on the border security management and to restraint border related crimes.
A). Bangladesh
B). Bhutan
C). China
D). India

3 . Who among the following has grabbed gold in women’s 3000 metre steeplechase event in the Asian Athletics Championships?
A). Mihika Yadav
B). Sudha Singh
C). Mahak Jain
D). Lalita Babar

4 . former President Pranab Mukherjee has recently inaugurated ‘Ashiana Annexe’ in which state?
A). Haryana
B). Uttarakhand
C). Sikkim
D). Manipur

5 . India is planning to invite the leaders of …… countries for 2018 Republic Day celebrations.
A). ASEAN
B). BRICS
C). APEC
D). SAARC

6 . First International Aviation Security seminar was organised by National Security Guard in which state?
A). Haryana
B). Uttarakhand
C). Sikkim
D). Manipur

7 . Which state government has launched a new health scheme called free surgery scheme in private hospitals at government’s cost?
A). Maharashtra
B). Gujarat
C). Karnataka
D). Delhi

8 . As per the world bank report, which country is emerging as front-runner in fight against climate change?
A). UK
B). US
C). India
D). Germany

9 . Who among the following composer has been shortlisted for World Soundtrack awards?
A). Pritam Chakraborty
B). Shankar Mahadevan
C). A.R. Rahman
D). Sachin-Jigar

10 . Which among the following actor have been featured in the Most Influential Young Indians artistes list by GQ India magazine?
A). Ranveer Singh and Prabhas
B). Ranaduggubatti and Prabhas
C). Ranveer Singh and Shah Rukh Khan
D). Amir Khan and Prabhas

11 . Who among the following has been re-elected as National Rifle Association of India (NRAI) President?
A). K N Singh Deo
B). Raninder Singh
C). Shyam Singh Yadav
D). Padmalaya Jha

12 . Queen Elizabeth has hired first ever black assistant in British history. Name him.
A). Major Nana Kofi Twumasi-Ankrah
B). MajorS. Mohammad Rahman
C). MajorB Sai Prasoon
D). MajorYusuf Korniwaa

13 . Recently a ‘True Blood’ actor died at the age of 39 due to cardiac arrest. Name him.
A). Kenneth Arrow
B). Robert Solow
C). Nelsan Ellis
D). Emmanuel Macron

14 . Which company has officially launched ‘Made for India’ Kaizala, a productivity app for Indian enterprises?
A). Cognizant
B). Infosys
C). Microsoft
D). TCS

15 . After France, which country will ban sales of petrol and diesel cars by 2040?
A). Germany
B). Japan
C). US
D). UK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here