Current Affairs 05 August 2017 Mcq Quiz Questions

0
204

    Dear Readers, guru job alert updating Today (05 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

Current Affairs 05 August 2017 Mcq Quiz Questions

1 . Which among the following city has got UNESCO world heritage status?
A). Oklahome
B). Nagasaki
C). Hiroshima
D). Okinoshima

2 . The e-book called ‘Cryptocurrency for Beginners’ was recently launched by who among the following?
A). Amit Bhardwaj
B). Anuj Mathur
C). Manpreet Kaur
D). Govindan Laxman

3 . Veteran water expert and former chairman of Cauvery Technical Cell passed away recently. Name him.
A). A. Mohanakrishnan
B). B K Manjunath
C). Chandrasekhar Rao
D). Ramkumar Ramanathan

4 . Former Indian Ambassador to U.S. and and Padma Vibhushan awardee passed away recently. Name him.
A). Lalit Mohan Das
B). Swarup Kumar Parida
C). Naresh Chandra
D). Kubersingh Saklecha

5 . Who among the following will take over as new CEO of Vistara Airlines?
A). Choe Chol
B). Aldoms Suguro
C). Leslie Thng
D). Phee Teik Yeoh

6 . Ministry of Health and Family Welfare has signed a MoU with government of …… to set up Centre of Excellence in Transfusion Medicine.
A). West Bengal
B). Odisha
C). Tamil Nadu
D). Karnataka

7 . According to the RBI officials, India’s forex reserve at record high of……..
A). $186.53 billion
B). $286.53 billion
C). $386.53 billion
D). $486.53 billion

8 . Which state government has launched the ‘Antara’ program ie.free injectable contraceptive for women at free of cost?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh

9 . Which state government will set up an international standard sports city?
A). West Bengal
B). Odisha
C). Tamil Nadu
D). Karnataka

10 . Which state government has launched e-RTI and has become second to accept online applications?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab

11 . A new committee has formed to study legalities for separate state flag in which state?
A). Arunachal Pradesh
B). Odisha
C). Karnataka
D). Nagaland

12 . As per Organisation for Economic Co-operation and Development and Food and Agriculture Organization report, which country will become largest milk producer in 2026?
A). US
B). UK
C). Australia
D). India

13 . ……. and Inter- American Investment Corporation (IIC) have signed a pact to help traders boost relations between India and Latin America.
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank

14 . Who among the following will take over as new takes over as Director General of the Directorate of Revenue Intelligence?
A). Debi Prasad Dash
B). Fateh Singh Dhillon
C). Sambhaji Zanzan Patil
D). Anhad Jawanda

15 . Former Australia and French Open Tennis champion passed away recently. Name him.
A). Kenneth Arrow
B). Robert Solow
C). Mervyn Rose
D). Emmanuel Macron

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here