Current Affairs 08 August 2017 Mcq Quiz Questions

0
131

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 08 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

Current Affairs 08 August 2017 Mcq Quiz Questions

1 . Which South African test bowler has been banned for eight-years for match fixing conviction in 2015?
A). Duanne Olivier
B). Theunis de Bruyn
C). Heino Kuhn
D). Lonwabo Tsotsobe

2 . Memorandum of Understanding has been recently signed between India and ….. in Health and Medicine and IT &Electronics field.
A). Portugal
B). Istanbul
C). Iran
D). Palestine

3 . Which state has become the first state to fix minimum qualifications for elections to village cooperative societies?
A). Rajasthan
B). Odisha
C). Uttar Pradesh
D). Madhya Pradesh

4 . SBI has waived charges for fund transfer of up to ……. through its Immediate Payment Service to promote small transactions.
A). Rs 1,000
B). Rs 2,000
C). Rs 3,000
D). Rs 4,000

5 . Which bank has launched ‘GST’ program to assist Micro, Small and Medium Enterprises.
A). Axis Bank
B). DCB Bank
C). RBL Bank
D). YES Bank

6 . Renowned forensic expert and Padma Bhushan awardee died recently. Name him.
A). Dr. Ajay Bhushan Pandey
B). Professor Rajiv Khanna
C). Prof Dr P Chandra Sekharan
D). Predhiman Krishan Kaw

7 . Who among the following has been named as Team India’s head coach till 2019 World Cup?
A). Ravi Shastri
B). Tom Moody
C). Virender Sehwag
D). Rahul Dravid

8 . Who among the following has stepped down as Sri Lanka captain in all three formats?
A). Angelo Mathews
B). Mahela Jayawardene
C). Dinesh Chandimal
D). Tillakaratne Dilshan

9 . The largest gathering for the oil and gas industry, the 22nd World Petroleum Congress, was held in….
A). US
B). Istanbul
C). Iran
D). UAE

10 . Who among the following has taken charge as Economic Affairs Secretary?
A). Roop Kudva
B). Shaktikanta Das
C). Tapan Ray
D). Subhash Chandra Garg

11 . Which state has become the first state to have law against social boycott?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh

12 . India will get its first high-speed rail training centre in which state?
A). Karnataka
B). Gujarat
C). Maharashtra
D). Bihar

13 . The Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) will soon set up India’s first Technology and Innovation Support Center (TISC) in which state?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab

14 . Which country has become world’s 24thcountry to legalize Gay Marriage?
A). Ifran
B). Pakistan
C). Malta
D). Palestine

15 . Which metro will be India’s first metro with its own FM Station and free water and toilet facilities?
A). Lucknow Metro
B). Delhi Metro
C). Bangalore Metro
D). Mumbai Metro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here