Current Affairs 09 August 2017 Mcq Quiz Questions

0
160

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 09 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

Current Affairs 09 August 2017 Mcq Quiz Questions

1 . Which country will host the 8th edition of theatre Olympics ?
A). India
B). Greece
C). Poland
D). Russia

2 . Indian Women’s hockey team defeated which country to reach Quarter-final of Hockey World League?
A). Chili
B). Finland
C). Germany
D). Pakistan

3 . Which company has acquired Bangalore-based artificial intelligence firm Halli Labs?
A). Flipkart
B). Binge
C). Yahoo
D). Google

4 . Who among the following has been appointed as new chairperson of Broadcasting Content Complaints Council (BCCC)?
A). Justice Hassan Rouhani
B). Justice Vikramajit Sen
C). Justice A P Shah
D). Justice N Vohra

5 . Which among the following country has appointed a female CEO to lead its national airline?
A). Iran
B). Pakistan
C). Malta
D). Palestine

6 . A Model United Nations Regional Conference was held in which of the following country?
A). China
B). Sri Lanka
C). Nepal
D). Bhutan

7 . Who among the following has been conferred the ‘Personality of the Year’ award by Skoch Consultancy Services?
A). Dr. Kishore Sansi
B). Deepak Kumar Hota
C). G. Srinivasan
D). Dr. Jitendra Singh

8 . Who among the following has been named Brand ambassador of Indoor Cricket Team?
A). Saurav Ganguly
B). Sachin Tendulkar
C). Rahul Dravid
D). Sandeep Patil

9 . A coffee-table book on Dalhousie ‘Dalhousie __Through My Eyes’ was recently launched. Who authored this book?
A). Tathagata Roy
B). Kiran Chadha
C). A.S.Sharma
D). N Chandrasekaran

10 . Who among the following has been appointed by Tata Sons as the conglomerate’s chief digital officer?
A). N Chandrasekaran
B). Harish Bhat
C). Ramanathan Ramanan
D). Aarthi Subramaniana

11 . Which state police will be the first in India who will get ‘super cop belt’, a specially designed belt?
A). Delhi Police
B). Maharashtra Police
C). Karnataka Police
D). Tamilnadu Police

12 . Which bank has received $150 million funding from US to fund small and medium-sized enterprises?
A). Axis Bank
B). Dutch Bank
C). HSBC Bank
D). YES Bank

13 . China’s most famous political prisoner and nobel laureate died recently. Name him.
A). Li Keqiang
B). Adelardo Lopez de Ayala y Herrera
C). Li Jinping
D). Liu Xiaobo

14 . Indian astrophysicist have recently discovered galaxy super cluster called
A). Gauri
B). Vidya
C). Durga
D). Saraswati

15 . Who among the following has been appointed as India’s Alternate Governor on the Board of Governors of ADB?
A). Sanjeev Samant
B). Shaktikanta Das
C). Tapan Ray
D). Subhash Chandra Garg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here