Current Affairs 10 October 2017 Mcq Quiz Questions

0
83

     Current Affairs 10 October 2017 Mcq Quiz Questions

Dear Readers, current Affairs Today updating Today ( 10 October 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . The 13th Inter-Governmental Commission meeting was held in __________
A). US
B). Russia
C). Iran
D). Kazakhstan

2 . First ever National Conference on ‘Mission Mode to address Under-Nutrition’ was held in ___________
A). Pune
B). Mumbai
C). New Delhi
D). Bangalore

3 . Which state has become the first state in the country to set up family welfare district committees?
A). Arunachal Pradesh
B). Mizoram
C). Manipur
D). Tripura

4 . Who among the following has received the prestigious ANR National Award for his contribution to the Telugu film industry?
A). Naga Chaitanya
B). Anushka Shetty
C). Prabhas
D). S S Rajamouli

5 . Ola has tied up with ______________ tourism department.
A). Maharashtra
B). Delhi
C). Gujarat
D). Karnataka

6 . _____ Army and the Israel Defense Forces (IDF) has inaugurated a permanent base In Israel.
A). US
B). UK
C). Germany
D). Russia

7 . Which company has entered into alliance with US car major Ford Motor company to explore products, technologies, and distribution?
A). Tata Motors
B). Hyundai Motor India
C). Maruti Suzuki
D). Mahindra & Mahindra

8 . Cyclist ____________ has broken the world record for cycling around the world – by 44 days.
A). Vincy Quadros
B). Mark Fischback
C). Mark Beaumont
D). Alexei Nalany

9 . Who among the following has won the Formula 1 Singapore Grand Prix?
A). Valtteri Bottas
B). Daniel Ricciardo
C). Lewis Hamilton
D). Sebastian Vettel

10 . Who among the following has won gold in Asian Indoor Games in Pentathlon?
A). Tejinder Kaur
B). Sanjivani Jadhav
C). V. Neena
D). Purnima Hembram

11 . Who among the following has been appointed as the Uttarakhand Swachh Bharat mission brand ambassador?
A). Shah Rukh Khan
B). Amitabh Bachchan
C). Akshay Kumar
D). Salman Khan

12 . Who among the following has been appointed as the new chief of Sashastra Seema Bal?
A). Archana Ramasundaram
B). Emandi Sankara Rao
C). Debasis Jana
D). Rajni Kant Mishra

13 . Who among the following has been re-appointed as the President of The Indian Broadcasting Foundation?
A). Punit Goenka
B). R K Pachnanda
C). S G Murali
D). Kapil Kapur

14 . _________’s sovereign wealth fund, the largest in the world, has reached the value of $1 trillion for the first time.
A). Netherlands
B). Hungary
C). Norway
D). Germany

15 . Who among the following has been appointed as the new high commissioner to Pakistan?
A). Gautam Bambawale
B). Ajay Bisaria
C). Vijay Gokhale
D). Palvai Govardhan Reddy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here