Current Affairs 11 August 2017 Mcq Quiz Questions

0
122

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 11 August 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

Current Affairs 11 August 2017 Mcq Quiz Questions

1 . European Union and ______ establish an Investment Facilitation Mechanism.
A). India
B). UK
C). South Africa
D). US

2 . The United States House of Representatives has passed a USD _____ bill to boost defence cooperation with India.
A). 421-billion
B). 521-billion
C). 621-billion
D). 721-billion

3 . Roger Federer headed to the finals by beating whom among the following in the semi-final of Wimbledon 2017?
A). Andy Murray
B). Rafael Nadal
C). Stan Wawrinka
D). Tomas Berdych

4 . Who among the following has defeated Venus Williams to win her first Wimbledon title?
A). Garbine Muguruza
B). Jelena Ostapenko
C). Agnieszka Radwanska
D). Angelique Kerber

5 . According to the Telecom Regulatory Authority of India, the telecom subscriber base crossed _______ mark.
A). 1.2 billion
B). 2.2 billion
C). 3.2 billion
D). 4.2 billion

6 . A MoU was signed for promoting regional air connectivity in _______
A). Karnataka
B). Gujarat
C). Maharashtra
D). Bihar

7 . Which state government has decided to set up a modern ornamental fish hatchery?
A). Delhi
B). Maharashtra
C). Haryana
D). Punjab

8 . Which country has successfully launched an imaging satellite and 72 micro-satellites into the orbit?
A). 70
B). 72
C). 74
D). 76

9 . Who among the following has been appointed as UNICEF’s Global Goodwill Ambassador?
A). V.G Mathew
B). Lilly Singh
C). Kewal Handa
D). Saima Wazed

10 . The world’s first Saola breeding centre is being constructed in_________
A). Vietnam
B). Morocco
C). Iran
D). Thailand

11 . Who among the following was awarded with honorary life membership 2017 by the Marylebone Cricket Club?
A). Misbah-ul-Haq
B). Zaheer Abbas
C). Mushtaq Mohammad
D). WaqarYounis

12 . Who among the following has been concurrently accredited as the next High Commissioner of India to Niue?
A). Sanjiv Goenka
B). Guruswamy Jayraman
C). Sandeep Chakravorty
D). Sanjiv Kohli

13 . Who among the following have been appointed as members of the Central Board of Direct Taxes (CBDT)?
A). Arbind Modi and Bajrang Dass Vishnoi
B). Arbind Modi and Bishwadip Dey
C). Bishwadip Dey and Bajrang Dass Vishnoi
D). M Manimekalaiand Bishwadip Dey

14 . Who among the following have been named as the new Attorney General for India?
A). K K Venugopal
B). Mukul Rohatgi
C). Dr Jitendra Singh
D). Dharmendra Pradhan

15 . Which country’s parliament has passed a bill Mugabe power to appoint the country’s top judges without consulting any other institution?
A). Spain
B). Germany
C). US
D). Zimbabwe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here