Current Affairs 12 August 2017 Mcq Quiz Questions

0
104

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 12 August 2017) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

Current Affairs 12 August 2017 Mcq Quiz Questions

1 . Veteran scientist, administrator and Professor passed away recently. Name him
A). Yash Pal
B). MRS Rao
C). Shiva Ayyadurai
D). Shiraz Minwalla

2 . Who among the following has won the best actor award in the 18th edition of the International Indian Film Academy awards?
A). Akshay Kumar
B). Amitabh Bachchan
C). Varun Dhawan
D). Shahid Kapoor

3 . Which among the following has won the best film award in the 18th edition of the International Indian Film Academy awards?
A). Pink
B). Neerja
C). Udta Punjab
D). M.S. Dhoni: The Untold Story

4 . Who among the following has won the best actress award in the 18th edition of the International Indian Film Academy awards?
A). Tapsee Pannu
B). Anushka Sharma
C). Alia Bhatt
D). Sonam Kapoor

5 . Who among the following has won the best director award in the 18th edition of the International Indian Film Academy awards?
A). Anirudh Roy Chaudhary
B). Anurag Kashyap
C). Karan Johar
D). Neeraj Ghevyan

6 . Who among the following has grabbed IIFA woman of the year award?
A). Tapsee Pannu
B). Kriti Kharbanda
C). Alia Bhatt
D). Sonam Kapoor

7 . Noted Chitraveena Maestro has been selected for Sangit Kalanidhi award by Madras Music Academy. Name him
A). Krishna R Urs
B). T S Vineeth Bhatt
C). N. Ravikiran
D). Sriram Kalyanaraman

8 . Which among the following has been named as world’s best city by Travel and Leisure Magazine?
A). San Miguel de Allende
B). Vetican City
C). Seoul
D). Rome

9 . Which airline has been rated as the world’s best airline in the world by Travel and Leisure?
A). Singapore Airline
B). Qatar Airways
C). Emirates
D). Cathay Pacific

10 . Mahindra Group is planning to invest USD______ in the US over the next five years.
A). 1 billion
B). 2 billion
C). 3 billion
D). 4 billion

11 . One of the most prominent rights activist was freed from Chinese Jail. Name him.
A). Xu Zhiyong
B). Adelardo L�pez de Ayala y Herrera
C). Li Jinping
D). Liu Xiaobo

12 . Who among the following has won the fourth consecutive British Grand Prix?
A). Kimi Raikkonen
B). Lewis Hamilton
C). Valtteri Bottas
D). Sebastian Vettel

13 . Who among the following has won the eighth Wimbledon title?
A). Andy Murray
B). Rafael Nadal
C). Stan Wawrinka
D). Roger Federer

14 . An Iranian- born mathematician and the first woman to win the coveted Fields Medal died of cancer. Name her.
A). Catherine Lisa Bell
B). Mahtab Keramati
C). Atta Kenare
D). Maryam Mirzakhani

15 . Janalakshmi Financial Services has appointed whom among the following as CEO?
A). V. S. Radhakrishnan
B). Ajay Kanwal
C). Palvai Govardhan Reddy
D). Ramasamy Chetty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here