Current Affairs 20 October 2017 Mcq Quiz Questions

0
123

     Current Affairs 20 October 2017 Mcq Quiz Questions

Dear Readers, current Affairs Today updating Today ( 20 October 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . Who among the following has been appointed as the Governor of Bihar?
A). BD Mishra
B). Banwarilal Purohit
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi

2 . Who among the following has been appointed as the Governor of Tamil Nadu?
A). BD Mishra
B). Banwarilal Purohit
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi

3 . Who among the following has been appointed as the Governor of Arunachal Pradesh?
A). BD Mishra
B). Banwarilal Purohit
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi

4 . Who among the following has been appointed as the Governor of Assam?
A). BD Mishra
B). Banwarilal Purohit
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi

5 . Who among the following has been appointed as the Governor of Andaman and Nicobar?
A). Ganga Prasad
B). Devendra Kumar Joshi
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi

6 . Who among the following has been appointed as the Governor of Meghalaya?
A). Ganga Prasad
B). Devendra Kumar Joshi
C). Satya Pal Malik
D). Prof Jagdish Mukhi

7 . Aeris Communications has entered into a partnership with ____ to provide packaged Internet of Things (IoT) solutions and services to PSUs in India.
A). MTNL
B). Reliance
C). VSNL
D). BSNL

8 . The US central bank has fined HSBC ___________ for failing to oversee foreign exchange traders .
A). $75 million
B). $175 million
C). $275 million
D). $375 million

9 . __________ tourism has won ‘Hall of Fame’ award for being the best state at National Tourism award function?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh

10 . An Indian Police Service Officer _____ has become the first Indian woman to scale Mount Manaslu, which is the eighth highest mountain peak in the world.
A). Aparna Kumar
B). Sindhuja Reddy
C). Jyoti Gupta
D). Shirin Godara

11 . Which state has recently is introduced ‘no helmet, no petrol’ rule for two-wheeler riders to reduce accidents?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Himachal Pradesh

12 . Who among the following has received the 2017 Nobel prize in physiology or medicine for discovery of molecular mechanisms controlling the circadian rhythm?
A). Jeffrey C. Hall
B). Michael Rosbash
C). Michael W. Young
D). All of the above

13 . The nation pays homage to former Prime Minister Lal Bahadur Shastri on his birth anniversary on ______________
A). October 1
B). October 2
C). October 3
D). October 4

14 . The International Day of Non-Violence was observed across the world on _________
A). October 1
B). October 2
C). October 3
D). October 4

15 . The nation pays homage to Father of the Nation, Mahatma Gandhi on his ___ birth anniversary on October 2.
A). 146
B). 147
C). 148
D). 149

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here