Current Affairs 22 & 23 October 2017 Mcq Quiz Questions

0
103

     Current Affairs 22 & 23 October 2017 Mcq Quiz Questions

Dear Readers, current Affairs Today updating Today ( 22 & 23 October 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . TVS Racing’s mascot __________ has snatched his sixth straight title in a row at National Motorcycle Racing.
A). Amit Kumar
B). Nilesh Shah
C). Ranjan Sharan
D). Jagan Kumar

2 . Which online travel operator has tied up with OYO to bring the hospitality firm’s inventory on its platform?
A). MakeMyTrip
B). Yatra Online Inc
C). GoIbibo
D). Trivago

3 . Brenda Hale is the first female president of the supreme court of ___
A). US
B). UK
C). Germany
D). Norway

4 . The 2017 Nobel Physics prize has been awarded to the gravitational wave detectors. Name him.
A). Rainer Weiss
B). Barry C. Barish
C). Kip S. Thorne
D). All of the above

5 . Mukhya Mantri Kaushal Samvardhan and Kaushalya Yojana was flagged off in which state?
A). Maharashtra
B). Goa
C). Gujarat
D). Madhya Pradesh

6 . India’s GDP is likely to be the world’s fastest-growing large economy and will hit ___________ by 2027.
A). $3 trillion
B). $4 trillion
C). $5 trillion
D). $6 trillion

7 . China-led AIIB & multilateral funding agency ADB will co-finance a _________ loan for India’s power sector
A). $1 million
B). $10-million
C). $100-million
D). $1000-million

8 . Who among the following has been appointed as FICCI UK Director?
A). Praveen P Kadle
B). Arun Sundararajan
C). Param Shah
D). Pratik Dattani

9 . Which country has signed a $4.5 billion third line of credit (LoC) agreement with India for its infrastructure and social sector development?
A). Bangladesh
B). Bhutan
C). Afghanistan
D). Nepal

10 . Which country has launched the world’s largest and most powerful nuclear-powered icebreaker ship?
A). France
B). Spain
C). Russia
D). Germany

11 . India’s first ever Industrial Training Institute for the Divyangans was opened exclusively in which state?
A). Mizoram
B). Manipur
C). Assam
D). Sikkim

12 . Which state government has launched the Rs. 302-crore mid-day meals scheme called Mathru Poorna scheme for pregnant women?
A). Maharashtra
B). Andhra Pradesh
C). Karnataka
D). Kerala

13 . Who among the following has been appointed as new Deputy Director General at WHO?
A). P. Sathasivam
B). Soumya Swaminathan
C). Sarbananda Sonowal
D). N. Dharam Singh

14 . The first US crude oil cargo shipment has arrived in Paradip which has been bought by Indian Oil Corporation?
A). Bongaigaon
B). Barauni
C). Haldia
D). Paradip

15 . The Government has named Rajnish Kumar as the new chairman of which bank?
A). State Bank of India
B). UCO bank
C). IDBI Bank
D). Punjab National Bank

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here